Μενού
biasmos-sto-ilion
Βιασμός στο Ιλιον | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την πόρτα της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει ενδεχομένως τις επόμενες ώρες ο 17χρονος από την Αλβανία που φέρεται ως ένας από τους εμπλεκόμενους στο βιασμό του 15χρονου σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον καθώς ο δικηγόρος του ανέφερε χθες στις δικαστικές αρχές πως είναι στη διάθεση τους. Για τον 17χρονο υπήρχαν υπόνοιες πως ενδεχομένως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης θα είχε διαφύγει στη χώρα του ωστόσο βρίσκεται στην Ελλάδα όπως ανέφερε ο δικηγόρος του. Την ίδια στιγμή στη φυλακή οδηγήθηκε ένας άλλος ανήλικος από τη Βουλγαρία ο οποίος απολογήθηκε χθες και ζήτησε συγνώμη υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ήταν παρατηρητής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός».

Ο ανήλικος φέρεται να ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα του ότι: «Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν».

Ο μαθητής αρνήθηκε την εμπλοκή του με το βιασμό του 15χρονου ζητώντας την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του. «Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε».

Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό». Απαντώντας στο ερώτημα πώς βρέθηκε το επίμαχο βίντεο στο κινητό του είπε ότι: «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» και συμπλήρωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτό που έβλεπε ήταν βιασμός. Μάλιστα ανέφερε πως δέχεται απειλές για τη ζωή του και έχει στοχοποιηθεί: «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα μου, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο διπλανής οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο».

Ηχηρή απουσία ψυχολόγων και... ανθρωπιάς από τους συμμαθητές

Ως αργά χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι δεν έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να υπάρξει συνδρομή ψυχολόγων στα σχολεία στα οποία φοιτούν οι «πρωταγωνιστές» ενώ την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, σύμφωνα με συνήγορο κατηγορούμενου, φέρονται να έχουν αρνηθεί και οι γονείς του 15χρονου. Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι πολλά παιδιά παρακολούθησαν στα κινητά τηλέφωνα τους τις σκηνές του βιασμού και κανένα δεν αποκάλυψε το παραμικρό σε καθηγητή ή γονέα.