Ως η «απάτη των ημερών» χαρακτηρίζεται, λόγω και των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και των πολλαπλών παραγγελιών, που γίνονται και δέχονται οι πολίτες, η προσπάθεια ορισμένων επιτήδειων να «αρπάξουν» χρήματα από ανυποψίαστα θύματα, προσποιούμενοι τις γνωστές εταιρείες τηλεμεταφορών. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News» οι επιτήδειοι λειτουργούν με τη γνωστή μέθοδο των e-mails.
Πιο συγκεκριμένα, στέλνουν στα ανυποψίαστα θύματά τους ένα μήνυμα, προσποιούμενοι τις γνωστές εταιρείες κούριερ, στο οποίο μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα τα ορθογραφικά λάθη που έχουν κάνει, καθώς σε κάθε πρόταση λείπει το τελικό - ς -. Στο mail ζητούν από τα θύματα να επιβεβαιώσουν τόσο την επιβεβαίωση της διεύθυνσης της αποστολής, όσο και να πληρώσουν τα έξοδα αποστολής, προκειμένου να λάβουν το υποτιθέμενο δέμα την αμέσως επόμενη ημέρα.
Μάλιστα, παραθέτουν και ένα σχετικό link που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πατήσετε, γιατί θα σας αρπάξουν χρήματα. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των εταιρειών κούριερ, οι οποίες ζητούν από τους πελάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην απαντούν σε παρόμοια mails, καθώς θα πέσουν θύματα των επιτηδείων.
- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.