Μενού
xamogelo toy paidioy - kostas giannopoylos
Ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοβαρές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων από τον ιδρυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου, προκάλεσαν οι αναφορές της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου. Η κα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Γιαννόπουλος, μένει σε μία βίλα 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τη ΜΚΟ υπογράμμισε ότι έχει πλεόνασμα 20 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και 5 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία.

Η υφυπουργός αρνήθηκε να πιστέψει ότι το Ίδρυμα με πλεόνασμα 20 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα ένα μπάνιο παραπάνω σε δομές του ανά τη χώρα. Ειδικότερα, η βίλα που μένει ο Κώστας Γιαννόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου και της εκπομπής «Live News», πρόκειται για μεζόνετα σε πολυκατοικία, όπου - σύμφωνα με καταγγελίες - οι οικιακές βοηθοί πληρώνονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως επίσης και οι οδηγοί του, αλλά και τα προσωπικά του ψώνια.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης, απαντώντας στη Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι  «το σπίτι που μένω είναι διαμέρισμα, δεν είναι βίλα και το έχει παραχωρήσει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, το μόνο μου εισόδημα είναι η σύνταξή μου». Σε ό,τι αφορά στις εργασιακές συνθήκες στο ίδρυμα, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπάρχουν μαζικές απολύσεις ή αποχωρήσεις εργαζομένων του ιδρύματος, που αγγίζουν το 20 – 25% και οφείλονται σε αναφερόμενες κακές συνθήκες εργασίες. Οι καταγγελίες αυτές, επίσης αναμένεται να ερευνηθούν

Οι καταγγελίες της Μιχαηλίδου για το Χαμόγελο: Εχει πλεόνασμα 20 εκατομμύρια ευρώ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου άφησε αιχμές για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τα οικονομικά της ΜΚΟ. «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική», είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Η τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου ήρθε με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας Βήμα», το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Άλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.