Μενού
peletidis
Ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με τον δικό του τρόπο σχολίασε το ανατριχιαστικό ρατσιστικό περιστατικό στην Πάτρα εναντίον Ρομά συμπολίτη μας, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης. Σε δήλωσή του τονίζει ότι «το ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων».

«Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!», καταλήγει ο κ. Πελετίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 35χρονος Ρομά, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα για να κερδίσει μερικά χρήματα. Κάποιοι, εν αγνοία του ιδιοκτήτη σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν να τον περιγελούν και του πρότειναν να πει τα κάλαντα γονατιστός. Ένας εξ αυτών του πέταξε εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά, την ώρα που ένας άλλος βιντεοσκοπούσε τον άνθρωπο στις φλόγες. Μάλιστα, η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού αναρτήθηκε στα social media ως «ιστορία» στο προφίλ ενός από τους δράστες.