Μενού
vasilis-topalos
Βασίλης Τόπαλος | @Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας
  • Α-
  • Α+

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια θανάτου του ανήλικου πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα, Βασίλη Τόπαλου, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να είναι καταλυτική για να δώσει περισσότερο «φως» στις συνθήκες υπό τις οποίες ο 16χρονος έχασε τη ζωή του. Η Αστυνομία, προσπαθώντας να εξιχνιάσει την υπόθεση, φαίνεται πως θα κινηθεί δυναμικά, καθώς αναμένεται να ζητήσει άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων για τους ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο, για να καταθέσουν περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, φέρεται να ψάχνει και βίντεο από την περιοχή, για να δουν ποιος μπήκε στο γυμναστήριο προκειμένου να καταθέσει και πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα. Ένα ερώτημα που καλούνται να «αντιμετωπίσουν» οι αρχές είναι να εντοπίσουν τυχόν βίντεο, που «τραβήχθηκε» τη μέρα που έγινε η μοιραία προπόνηση του 16χρονου αθλητή, τακτική που είναι συχνή σε τέτοιου είδους αθλήματα, για να βλέπουν οι αθλητές τα λάθη που κάνουν στις κινήσεις τους.  

Η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία αναμένεται τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς βάσει αυτής θα κινηθούν οι αστυνομικές Αρχές για να συνεχίσουν την έρευνά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η ιατροδικαστική έκθεση θα είναι σε θέση να απαντήσει στο καίριο ερώτημα που αναζητούν οι Αρχές, δηλαδή αν το αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού προκλήθηκε από την πτώση ή προκλήθηκε από το γεγονός ότι κάποιος χτύπησε πολύ δυνατά το παιδί στο κεφάλι, το οποίο, μάλιστα, το χαρακτηρίζουν και πολύ σημαντικό ενδεχόμενο. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής χαρακτηρίζει το χτύπημα, ως «χτύπημα υψηλής κινητικότητας», γεγονός που μεταφράζεται ότι δέχθηκε κάτι με πολύ δύναμη στο κεφάλι του.

Το μεγάλο ερώτημα, το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι Αρχές, είναι αν πρόκειται για μία δυνατή προπόνηση που ξέφυγε από τον έλεγχο ή μήπως γινόταν κάποιος άλλος αγώνας. Ωστόσο, έμπειροι ιατροδικαστές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση του 16χρονου προκλήθηκε από την πτώση του στις τουαλέτες του γυμναστηρίου. Οι Αρχές, μέχρι στιγμής, έχουν πάρει 20 καταθέσεις από ανθρώπους που ενδέχεται να ήταν παρόντες και μη, για να δοθεί «φως» στα αίτια θανάτου του άτυχου μαθητή.

Τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του 16χρονου

Στο μυαλό όλων μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα για όσα συνέβησαν στη μοιραία προπόνηση της 16ης Δεκεμβρίου. Δικαιολογείται το αιμάτωμα από την πτώση στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου; Είχε δεχτεί νωρίτερα χτυπήματα που επιδείνωσαν την κατάσταση; Συμμετείχε ή όχι σε αγώνα προσομοίωσης πραγματικής μάχης;

Σε επικοινωνία που είχε το MEGA με τον ομοσπονδιακό προπονητή της πυγμαχίας Αρτούρ Μικαελιάν, ο ίδιος επισήμανε ότι η οδηγία στον νεαρό αθλητή ήταν να τηρεί αυτή την περίοδο ένα χαλαρό πρόγραμμα προπονήσεων και σίγουρα να μην συμμετέχει σε αγώνες προσομοίωσης, κάτι που φαίνεται όμως ότι ενδεχομένως δεν τηρήθηκε.

«Αγώνες σπάρινγκ κάνουν οι πυγμάχοι οι αθλητές, κάνουν στις προετοιμασίες τους, εμείς δεν είχαμε τίποτα τέτοιο, είχαμε τελειώσει το χρόνο. Σεπτέμβρη το παιδί βγήκε πρωταθλητής Ευρώπης και τελείωσε το χρόνο. Έπρεπε μετά σιγά σιγά όχι να κάνει πρωταθλητισμό να κάνει αθλητισμό», δήλωσε ο Αρτούρ Μικαελιάν. Προς τιμή του αδικοχαμένου αθλητή κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται διεθνής οργάνωση πυγμαχίας με το όνομα και θα δίνεται μία υποτροφία σε έναν αθλητή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA