Μενού
nosokomeio-artas
Νοσοκομείο Άρτας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Συνέχεια στη ζωή» αγνώστων θα δώσει ο 18χρονος, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Αγρίνιο. Ο νεαρός νοσηλευόταν από τις 28 Δεκεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας και δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι οι εγκεφαλικές βλάβες που υπέστη ήταν μη αναστρέψιμες.

Οι γονείς του, σε μία τόσο δυστυχή στιγμή, αποφάσισαν να δώσουν μαθήματα ζωής, καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, δίνοντας έτσι ελπίδα σε ασθενείς και άλλες οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα όργανά του θα φτάσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στα Ιωάννινα, ενώ επαφές γίνονται και με νοσοκομεία του εξωτερικού.


Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή - Δωρίζουν τα όργανά του

Μία τραγική είδηση έρχεται από την Πάτρα ανήμερα των Θεοφανείων αφού ο 6χρονος Θωμάς που είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς είναι εγκεφαλικά νεκρός και οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, σύμφωνα με το tempo24.news. Το αγοράκι από τα Γρεβενά κατέρρευσε και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε. 

Το παιδί, υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στα Γρεβενά και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή. Εδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.