Μενού
koygias
Αλέξης Κούγιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο «Χαμογέλα και πάλι» για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, θέλησε να αποκαλύψει τον αγώνα που δίνει καθημερινά με τον καρκίνο με αφορμή τη λευχαιμία που σύμφωνα με τον ίδιο στέρησε τη ζωή από τη Μαλένα, το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. 

Ο ίδιος σημείωσε: «Μέχρι να παρέμβω εγώ και να αναλάβω εγώ την υπόθεση, ρωτούσαν αν η Μαλένα είχε καλή εικόνα λόγω καρκίνου. Εμένα πως με βλέπετε; Με βλέπετε να σέρνομαι; Κάνω κάθε μέρα ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία. Έχω υποστεί έξι ώρες εγχείρηση. Με βλέπετε να πεθαίνω; Όποιος έχει καρκίνο ή λευχαιμία μπορεί να μην φαίνεται προς τα έξω, αλλά πεθαίνει κάθε μέρα. Το κοριτσάκι είχε λευχαιμία, το άλλο καρδιολογικά, το άλλο είναι παράλυτο και του έχει γίνει κοκτέιλ φαρμάκων. Όταν γίνει η δίκη θα ντραπούν πολλοί άνθρωποι». 

Στο τέλος της συνέντευξης, η Σίσσυ Χρηστίδου του ευχήθηκε περαστικά, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο. Δεν έχω αλλάξει τον τρόπo ζωής μου. Την παραμονή του χειρουργείου μου αγόρευα 12 ώρες. Δύο μέρες συνέχεια για τον Λιγνάδη. Η ζωή είναι πολύ όμορφη και ας έχει μόνο λύπες. Θέλουμε όλοι να ζήσουμε. Και εγώ θέλω να ζήσω. Έχω μικρά παιδιά που θέλω να μεγαλώσω και θα τα μεγαλώσω». 

«Η κυρία Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ»

«Αρχίζουν οι συζητήσεις σε όλες τις εκπομπές χωρίς να γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει στο νοσοκομείο, δεν έχουν ιατρικούς φακέλους ή τις νεκροψίες-νεκροτομές των δύο παιδιών ή ποιος ιατροδικαστής έχει κάνει τι. Πριν χάσει τη ζωή του το 3ο παιδί, και με το που χάνεται το 2ο παιδί, έρχεται η ιατροδικαστική έκθεση για το 2ο παιδί είχε περάσει αρκετός χρόνος, αυτομάτως η οικογένεια έκανε μήνυση στους γιατρούς. Η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι πέθανε το παιδί της, η ιατροδικαστής λέει ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, και η εντολέας μου ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό από την εισαγγελία. Έτσι ενεργοποιήθηκε η δικαιοσύνη και ορίστηκε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης. Εκτός από την ιατροδικαστή που είπε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια γίνεται νέα έρευνα με πρωτοβουλία της οικογένειας» τόνισε και συνέχισε:

«Δεν είναι όλοι ιατροδικαστές, οποιοσδήποτε δεν είναι ορισμένος από την ιατροδικαστική υπηρεσία σύμφωνα με τη νομοθεσία, λέγεται μάρτυρας με ειδικές γνώσεις. Το κράτος χρησιμοποιεί για διατύπωση κατηγοριών τους τακτικούς ιατροδικαστές. Ο κ. Τσαντίρης συμφωνεί με την υπάρχουσα έως τότε ιατροδικαστική έκθεση. Ο κ. Λέων δεν είναι ιατροδικαστής, θα πάει κατηγορούμενος από την κ. Πισπιρίγκου γι΄αυτά που λέει. Η κ. Τσιόλα, ανέφερε παθολογικά αίτια, το ίδιο και οι κ.κ Τσάκωνα, Τσαντίρης, Κραββαρίτης, Δημακοπούλου, Αγαπητός. Η κ. Μιντζέλου είπε στην αρχή παθολογικά αίτια και ο κ. Μεσογίτης  το ίδιο. ο κ. Αγαπητός έχει κάνει την παθολογοανατομική εξέταση της Τζωρτζίνας και της Μαλένας».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε την διαδικασία επιλογής ιατροδικατών «παράνομη» λέγοντας πως, « Ο νόμος λέει ότι εάν θέλω να ανατρέψω αυτή την πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να διαταχθεί επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη. Η κ. Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ γιατί η διαδικασία είναι παράνομη. Η διαδικασία για να είναι νόμιμη και να ακυρώσεις πραγματογνωμοσύνες νόμιμες στον όρκο του πραγματογνώμονος, πρέπει να βρεις από τον πίνακα των πραγματογνωμόνων νέους ιατροδικαστές οι οποίοι θα ορκιστούν. Επειδή έγινε χαμός παρενέβη ο κ. Τσιάρας ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι ασκεί πειθαρχική δίωξη γιατί  λένε διάφορα κάποιοι στην τηλεόραση».

«Με φωτογραφίες δεν γίνεται πραγματογνωμοσύνη»

Επιπλέον, επεσήμανε ο κ. Κούγιας: «Όλα υποκινήθηκαν από την κοινή γνώμη και από τους δημοσιογράφους. Ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες εκθέσεις, ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος, παίρνει τη δικογραφία από την Πάτρα και στέλνει στην ασφάλεια Αθηνών σε έναν κ. Χασιώτη ο οποίος με τις αποφάσεις του έχει πάρει πολλές λάθος αποφάσεις σε πολλές υποθέσεις, κα έχει διωχθεί, με ένα χαρτί που του στέλνει ο κ. Ελευθεριάνος και του λέει να στείλουν δυο ιατροδικαστές που δεν έχουν γνωμοδοτήσει, να πουν τη γνώμη τους. Με φωτογραφίες δεν γίνεται πραγματογνωμοσύνη. Οι δύο αυτοί ιατροδικαστές τι έκαναν. Αντί να ζητήσουν πίσω το χαρτί και να πουν ότι δεν μπορούν να κρίνουν την πραγματογνωμοσύνη της κ. Τσάκωνα γιατί υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία με τον κ. Καρακούκη. Δεν πήρε εντολή, ένα χαρτί πήρε. Αντί να γίνει καινούρια προκαταρκτική εστάλη απλά ένα χαρτί».