Μενού
xeiropedes
Χειροπέδες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεσή του είχε προκαλέσει σάλο και η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της καταδικάζοντάς τον οριστικά κι αμετάκλητα για την σεξουαλική παρενόχληση των φοιτητριών του. Ο λόγος για τον καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών με 3ετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης δύο ελαφρυντικά.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, αδίκημα που αφορούσε δύο από τις τρεις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν, ενώ για την τρίτη καταγγελία κρίθηκε ένοχος για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από κατάχρηση σε γενετήσια πράξη). Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 4ετή φυλάκιση, με αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταγγελλόμενες πράξεις τελέστηκαν την περίοδο 2015-16 στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί ο κατηγορούμενος μαιευτήρας-γυναικολόγος, όπου απευθύνθηκαν οι σπουδάστριες για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο ίδιος.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις, χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τις καταγγελίες, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία εις βάρος του, με σκοπό να πληγεί επαγγελματικά και κοινωνικά. «Ό,τι έγινε αφορούσε μόνο την εξέταση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Στη δίκη κατέθεσαν οι καταγγέλλουσες που ζήτησαν την τιμωρία του πρώην καθηγητή τους, ενώ τη δίκη παρακολούθησαν εκπρόσωποι γυναικείων συλλογικοτήτων.