Μενού
karolain-moro
Η Καρολάιν και η μικρή Λυδία | Facebook
  • Α-
  • Α+

Στα «χαρακώματα» με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που καταδικάστηκε για τον φόνο της νεαρής κόρης τους, στα Γλυκά Νερά, βρίσκονται οι γονείς της Καρολάιν, υποστηρίζοντας ότι ανάγκασαν το παιδί να μιλήσει με τον δολοφόνο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας, Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος υποστηρίζει ότι η μικρή Λυδία έχει προσαρμοστεί και είναι ευτυχισμένη στο νέο της περιβάλλον στις Φιλιππίνες ενώ αποκαλεί τον πιλότο «δειλό».

Το θέμα της επιμέλειας της κόρης της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς ήρθε στην επικαιρότητα μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι παππούδες της μικρής από την πλευρά του δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης, ανέφερε για την υπόθεση: «Δεν χρειάζεται αυτός που ασκεί γονική επιμέλεια καμία έγκριση από κανέναν για τον τόπο διαμονής του παιδιού. Ζητήσαμε να μεταρρυθμιστεί η επικοινωνία με την άλλη οικογένεια και να γίνεται με skype και viber, όπως κάνουν όλοι οι μετανάστες.

Συνεκδικάστηκαν χθες, οι γονείς του δολοφόνου ζήτησαν να πάρουν εκείνοι τη γονική μέριμνα. Συνέβη το εξής περιστατικό το καλοκαίρι. Επικαλούμαι τη λογική σας. Πήραν ένα παιδί, το πήραν από το σπίτι της Σουζάνα, με καύσωνα το έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο για μισή ώρα, μόλις γύρισε το παιδί στα 2 του χρόνια είπε για πρώτη φορά τη λέξη μπαμπά. Ο Αναγνωστόπουλος έχει χάσει την πατρική του ταυτότητα, όση σχέση έχετε εσείς με τη Λυδία έχει και ο Αναγνωστόπουλος. Όχι μόνο απαγορεύεται να φέρουν σε επαφή το παιδί με τον Αναγνωστόπουλο, μπορεί να έχει και ολέθρια αποτελέσματα. Ποιο είναι το συμφέρον του παιδιού; Να ζήσει στις Φιλιππίνες ή να ανατραφεί στο περιβάλλον που ανετράφη ο δολοφόνος;»

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κράουτς ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: «Οι όροι της απόφασης επιμέλειας δεν διευκρίνιζαν ότι η Λυδία έπρεπε να ζήσει για πάντα στην Αλόννησο, αυτό θα ήταν γελοίο. Το να δηλώνουν ότι η εγκληματικότητα στις Φιλιππίνες είναι σε υψηλά ποσοστά είναι ανοησία. Φυσικά υπάρχει εγκληματικότητα, όπως ακριβώς υπάρχει και στην Ελλάδα. Η αδελφή της Καρολάιν είναι γνωστή καλλιτέχνης στις Φιλιππίνες και ο σύζυγός της είναι ένας εξέχων επιχειρηματίας. Ζουν μία προνομιακή ζωή στα περίχωρα της Μανίλα. Η Λυδία έχει προσαρμοστεί όμορφα στη νέα της οικογένεια».

Οσον αφορά την οικογένεια Αναγνωστόπουλου, ο δικηγόρος τους, Αγγελος Σκιαδάς σχετικά με την καταγγελία για επαφή της μικρής Λυδίας με τον πατέρα της στη φυλακή επισημαίνει πως: «Ο ισχυρισμός είναι παντελώς ψευδής αφού κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη ακι απλά είναι μία ατυχής επινόηση της άλλης πλευράς για να δικαιολογήσει την απροειδοποίητη φυγάδευση της Λυδίας στις Φιλιππίνες και την παράβαση της δικαστικής απόφασης που όριζε την επικοινωνία με τους παππούδες της».