Ούτε σήμερα προσήλθε να καταθέσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός. Ετσι, το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της για να καταθέσει στις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ζήτησε από το δικαστήριο πριν λάβει απόφαση για βίαιη προσαγωγή να εξαντλήσει όλους τους άλλους τρόπους με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι η μάρτυρας έχει εντοπιστεί σε επαρχιακή πόλη κι έχει κλητευθεί.
Οσον αφορά στη σημερινή (20/1) διαδικασία, στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας η αστυνομικός, Αγγελική Λεγάτου, που το βράδυ της δολοφονίας έφτασε από τους πρώτους στο σημείο μαζί με συνάδελφό της. Οπως είπε όταν έφτασαν στην καφετέρια Κοράλλι, είδαν κατά μήκος της Τσαλδάρη 40-50 άτομα μαυροφορεμένα. Περίπου 20 άρχισαν να τρέχουν προς την Τσαλδάρη, τα ακολούθησαν, σταμάτησαν και υπήρχε τσακωμός μεταξύ τους. Η αστυνομικός και ο συνάδελφος της έπιασαν τον Παύλο Φύσσα. Τότε ο μουσικός σήκωσε την μπλούζα και τους έδειξε το τραύμα λέγοντάς τους ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.
Πρόεδρος: Αν δε σας έλεγε ο Φύσσας ότι αυτός με μαχαιρώσε θα καταλαβαίνετε κάτι;
Μάρτυρας : Όχι εάν δεν μας σήκωνε τη μπλούζα και μάς έδειχνε δε θα καταλαβαίναμε κάτι. Εμείς είδαμε δύο άτομα να τσακώνονται. Να ρίχνουν κλωτσιές, μπουνιές.
Πρόεδρος: Τον κρατούσαν τον Φύσσα λέτε στην ανακρίτρια. Σήμερα τι λέτε;
Μάρτυρας: Ηταν ο Φύσσας με τον Ρουπακιά απέναντι και οι άλλοι δεξιά και αριστερά. Δεν ξέρω πότε τον μαχαίρωσε.
Πρόεδρος: Είστε δύο μέτρα κοπέλα γιατί λέτε δεν σας άκουσαν όταν τους είπατε να σταματήσουν; Γιατί δεν σας υπάκουσαν;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω.
Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας έδωσε κάποια απάντηση στο λόγο που μαχαίρωσε το Φύσσα;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.
Πρόεδρος: Λέτε ήταν ψύχραιμος και ήρεμος.
Μάρτυρας: Δεν έτρεξε, πήγαινε ήρεμος. Δεν είχε αντιληφθεί το τι θα γίνει; Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τρέξει.
Πρόεδρος: Δεν περίμενε ότι θα επέμβετε, δεν είχατε κάνει τίποτα μέχρι τώρα θα μπορούσε να φύγει.
Μάρτυρας: Δεν ισχύει αυτό, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.
- Διαδοχικοί σεισμοί στην Κρήτη: Περιπολίες από πυροσβέστες στο νησί - Η πρώτη εκτίμηση Παπαδόπουλου
- Η σφαγή σε ντίσκο του Πειραιά από το 1991: Έγινε για ένα... σκούντημα
- Όταν ο παππούς «Τσιτσιπάς» έπαιζε στο Μουντιάλ: Η πορεία και το χρυσό στους Ολυμπιακούς
- «Μας έκανε μπαρότσαρκα να δείξει τις νέες παραλαβές»: Τι δουλειές έκαναν 5 καλλιτέχνες πριν τους γνωρίσουμε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.