Μενού
Astynomia - Peripoliko
Περιπολικό αστυνομίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένας 57χρονος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (19/1) στα Καμίνια για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο άνδρας παρουσιαζόταν με διάφορες ιδιότητες -λογιστής, τεχνικός της ΔΕΗ, συντηρητής συστημάτων φυσικού αερίου κλπ- και, εισερχόμενος στα σπίτια των θυμάτων του, αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποίησαν και εντόπισαν τον 57χρονο στην περιοχή των Καμινίων. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, ο συλληφθείς προσποιούμενος, κατά περίπτωση, τον λογιστή, τον τεχνικό μέτρησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τον συντηρητή συστημάτων φυσικού αερίου, πρόσωπο που τακτοποιούσε θέματα κτηματολογίου και πολεοδομίας, εισερχόταν στις οικίες ηλικιωμένων προσώπων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Μετά από έρευνα στην κατοικία του στην περιοχή των Καμινίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφή, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.