Μενού
rodos - eksafanisi
Εξαφάνιση στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 44χρονης γυναίκας, η οποία και είναι μητέρα ενός 7χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, που άφησε το παιδί της στο σχολείο τη Δευτέρα και, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, δεν πήγε ποτέ να το πάρει. Η υπόθεση περιπλέκεται αρκετά για τις Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα τα τελευταία χρόνια είχε έρθει κοντά με ιερομόναχο σε μοναστήρι του νησιού, με τον σύζυγό της να εκφράζει, μάλιστα, και φόβους για δολοφονία της γυναίκας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου, Ηρούς Καριοφύλλη και του Alpha οι Αστυνομικές Αρχές στην αρχή αντιμετώπιζαν την υπόθεση της εξαφάνισης της μητέρας, για την οποία και έχει εκδοθεί και Silver Alert, ως μία απλή περίπτωση εξαφάνισης. Αυτό, όμως, που περιέπλεξε αρκετά τα πράγματα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «TLive» τα όσα είπε ο σύζυγός της στις Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φέρεται να υπέδειξε συγκεκριμένο άνθρωπο, με τον οποίο και είχαν επαφή και ήταν μοναχός σε ένα από τα μοναστήρια της Ρόδου.

Μάλιστα, ο σύζυγός της 44χρονης εξέφρασε και τους φόβους του για την εξαφάνιση της γυναίκας του, καθώς φοβάται ότι έχει δολοφονηθεί από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι αναφορές του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των Αρχών, οι οποίες κατάφεραν και εντόπισαν τον συγκεκριμένο άνδρα που κατέθεσε ότι είχε τρεις με τέσσερις μέρες να τα πει με τη 44χρονη. Άξιο αναφοράς για την πορεία της έρευνας είναι ότι οι Αρχές χαρακτηρίζουν τον ιερομόναχο ως αρκετά συνεργάσιμο, ενώ αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση ενός βοσκού στην περιοχή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε τη γυναίκα και του ζητούσε πληροφορίες για το πού βρίσκονται συγκεκριμένες Μονές.

Η εξαφάνιση 

Ο αδερφός της, μιλώντας στην εκπομπή, απευθύνει έκκληση να βρεθεί η 44χρονη, την ώρα που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αλλά παραμένουν άκαρπες. Η Ελένη Ευθυμίου συνεχίζει να αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όταν και πήγε το παιδί της στο σχολείο, το άφησε και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Σε «αυτοψία» που έγινε στο σημείο από τον αδερφό της και από δημοσιογράφο του Alpha αναφέρεται ότι η 44χρονη πιθανότατα δε θα μπορούσε να οδηγήσει στο σημείο, όπου βρέθηκε και το αυτοκίνητό της, με το σπίτι της να απέχει από το σημείο 30 με 40 χιλιόμετρα.

Ανησυχία στην εξαφάνιση προκαλεί και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε ερημική τοποθεσία σε ορεινή περιοχή της Μαλώνας σε δρόμο που οδηγεί σε Μοναστήρι, χωρίς όμως να βρεθούν ίχνη της εξαφανισμένης γυναίκας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι με την τροπή που πήρε το αυτοκίνητο θα ήταν αδύνατο να υπήρχε άνθρωπος μέσα και να κατάφερε να απεγκλωβιστεί κιόλας. Εκτιμούν, συγκεκριμένα, ότι το αυτοκίνητο το έριξαν στο συγκεκριμένο σημείο άγνωστοι, χωρίς να υπάρχει άνθρωπος μέσα. Βάσει των ερευνών των Αρχών δε βρέθηκαν ίχνη αίματος στο σημείο, το όχημα ήταν κλειδωμένο και το κλειδί βρισκόταν στη μίζα.

Είχε επηρεαστεί από ρασορόρο - «Δε μιλούσε στην οικογένειά της λόγω εμβολίου»

Οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η γυναίκα εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ, είναι μία εξαιρετικά αγαπητή γυναίκα, χαμηλών τόνων και τα τελευταία δύο χρόνια είχε επηρεαστεί από κάποιον ιερομόναχο. Σύμφωνα με τον αδερφό της, ο πατέρας της 44χρονης, ο οποίος είχε διαπιστώσει ότι η γυναίκα παραμελούσε την οικογένειά της για να πηγαίνει στο μοναστήρι, έπιασε τον ιερομόναχο και του ζήτησε να την απομακρύνει από κοντά του, για να μην καταστραφεί η οικογένειά της.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο, που βρέθηκε και το αυτοκίνητό της, υπάρχουν πέντε, έξι Μονές, τις οποίες και έχει κατασκευάσει ο συγκεκριμένος ιερομόναχος μέσα από δωρεές. Ο αδερφός της, συνεχίζοντας, είπε ότι φαίνεται ότι το αυτοκίνητό της το έσπρωξαν στο σημείο και άνθρωπος μέσα δεν υπήρχε. Συμπλήρωσε ότι άνθρωπος δεν υπήρχε μέσα και δη η αδερφή του, καθώς δε βρέθηκαν τυχόν ίχνη της μέσα στο όχημα. Πρόσθεσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνο για τον εντοπισμό της Ελένης Ευθυμίου.

Ο αδερφός της ενέταξε και ένα νέο σενάριο στην υπόθεση, καθώς έκανε αναφορές ότι η αδερφή της είχε πέσει θύμα εκβιασμού. Αναφέρθηκε, επίσης, και για τις σχέσεις της αδερφής του με το Μοναστήρι και με τον συγκεκριμένο ρασοφόρο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των «lockdown» για τον κορονοϊό είχαν επιδείξει πάρα πολύ σκληρή στάση απέναντι στα μέτρα, καθώς υπήρχαν ταμπέλες που απαγόρευαν την είσοδο ρητά σε όλους όσοι φορούν μάσκα μέσα στο Μοναστήρι. Η συγκεκριμένη Μονή, μάλιστα, έκανε κανονικά τις τελετουργίες εκείνη την περίοδο, την ώρα που οι υπόλοιπες Εκκλησίες τηρούσαν τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Η οικογένειά της υποπτεύθηκε το ρόλο της συγκεκριμένης Μονής στην όλη υπόθεση και πήγε σε αυτό, καθώς τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου η γυναίκα είχε πάει στο Μοναστήρι. Ο αδερφός της 44χρονης γυναίκας αποκάλυψε ότι η Ελένη Ευθυμίου άρχισε να πηγαίνει στο συγκεκριμένο κτίσμα τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ τους τελευταίους μήνες ήταν πιο σκεπτική, γιατί παραμελούσε την οικογένειά της. Υπογράμμισε ότι υπήρχε φανατισμός από πλευράς της αδερφής του, η οποία και δεν του μιλούσε για παραπάνω από έναν χρόνο, επειδή είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Εκδόθηκε Silver Alert

Συνεχίζει να αγνοείται η 44χρονη γυναίκα από τη Ρόδο, τρείς μέρες μετά την εξαφάνισή της και παρά τις έρευνες εντοπισμού της από τις αρμόδιες αρχές και εθελοντές. Για την εξαφάνισή της εκδόθηκε πλέον Silver Alert. «Η Ελένη Ευθυμίου, 44 ετών, την 16η Ιανουαρίου εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στη Ρόδο, όταν έφυγε με το αυτοκίνητό της για να μεταφέρει την κόρη της στο σχολείο. Έκτοτε, δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο σύζυγός της το βράδυ της ίδιας μέρας ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνισή της. Λίγες ώρες αργότερα το αυτοκίνητό της, βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία, μέσα σε χαντάκι. Έχει μαύρα μαλλιά με διάσπαρτα γκρίζα, μαύρα μάτια, ύψος 1,62μ και είναι αδύνατη.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μακριά μαύρη φούστα πάνω από τον αστράγαλο, μαύρα αθλητικά παπούτσια, μπλε φουσκωτό μπουφάν μέχρι τα γόνατα, λευκή ζακέτα και μαύρη μπλούζα. Από τον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό της, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε μέσα σε αυτό άτομο και το πιο πιθανό είναι το όχημα κάποιος να το έσπρωξε να πέσει στο ρυάκι. Σημειώνεται ότι δεν βρέθηκαν ίχνη τραυματισμού ή κάποια προσωπικά της στοιχεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA