Μενού
kollegio athinon - peristatiko
Περιστατικό στο Κολλέγιο Αθηνών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νεότερη ανακοίνωση για το τι πραγματικά συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1) στο Κολλέγιο Αθηνών στην περιοχή του Ψυχικού, όπου υπήρξαν αναφορές ότι εξωσχολικοί μπήκαν στο σχολείο με αιχμηρά αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα μαχαίρια εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Οι πληροφορίες ήταν εξαρχής συγκεχυμένες, με την ανακοίνωση των Αρχών να δίνει «φως» στο τι πραγματικά έγινε χθες το μεσημέρι στο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κλιμάκιο των Αρχών μετέβη χθες στο κτίριο, όπου και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος, έλεγξε όλους τους χώρους χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι μεμπτό. Μάλιστα, για το περιστατικό πραγματοποίησε έρευνα και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε ότι το πρωί της Πέμπτης δύο ανήλικοι μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής μπήκαν στον χώρο του σχολείου, με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

«Σχετικά με διερεύνηση πληροφοριών που αναφέρθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-01-2023) στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και αφορούσαν στην παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος ελέγχθησαν οι χώροι αυτού, χωρίς να διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα. Από την επακόλουθη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 19-01-2023, δύο ανήλικοι ημεδαποί, μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του ανωτέρω ιδρύματος με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν οποιοδήποτε επεισόδιο. Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Οι πρώτες πληροφορίες

Το περιστατικό ξεκίνησε την Πέμπτη (19/1) όταν και υπήρχαν πληροφορίες για εισβολή ατόμου ή ατόμων στο Κολλέγιο Αθηνών με αιχμηρά αντικείμενα, κατά πάσα πιθανότητα μαχαίρια. Σύμφωνα με πηγές του Reader η ΕΛΑΣ δέχθηκε τηλεφώνημα και ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες για το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους και έλεγξαν όλα τα άτομα που εξήλθαν από το κτίριο, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι μαθητές είχαν κλειστεί στις αίθουσες μετά τις συγκεχυμένες πληροφορίες που υπήρχαν για το περιστατικό. Τελικά, ο συναγερμός για το περιστατικό έληξε και επίσημα μετά και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία στην έρευνα που έκανε δεν εντόπισε κάτι ύποπτο, ενώ δε φέρεται να σημειώθηκε και κάποιο επεισόδιο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.