Μενού
anemoi-limani
Ανεμοι, κύματα | Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των καβοδετών στο λιμάνι της Τήνου που προσπαθούν να δέσουν το πλοίο της γραμμής εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής αποτυπώνεται σε βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στα πελάγη, δυσκολεύουν το έργο τόσο των πλοιάρχων, όσο και των καβοδετών, οι οποίοι τραβάνε τον… δικό τους Γολγοθά, κάθε φορά που ο καιρός δείχνει τα… δόντια του.

Έτσι λοιπόν και σήμερα, το «Blue Star Paros» προσέγγισε το λιμάνι της Τήνου, για το καθιερωμένο δρομολόγιό του, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι, δυσκόλεψαν πολύ το έργο των καβοδετών. Όπως αποτυπώνεται στα εν λόγω πλάνα, επτά καβοδέτες προσπαθούν να μαζέψουν το σχοινί από το πλοίο, παλεύοντας κυριολεκτικά με τους ανέμους και τα κύματα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ένα μεγάλο κύμα τους ρίχνει κάτω, κάτι που δεν τους πτόησε να επιστρέψουν και να προσπαθήσουν ξανά. Εικόνες που για κάποιους φαίνονται εξωπραγματικές, ωστόσο είναι μία πικρή αλήθεια και σχεδόν καθημερινότητα, στους κατοίκους των νησιών.