Μενού
pseytogiatros
Ψευτογιατρός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ανοίγουν στόματα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου ψευτογιατρού καθώς έχουν προκύψει δυο καταγγελίες από γυναίκες ασθενείς ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως θα ακολουθήσουν και άλλες αναφορές για τη δράση του. Ο 66χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες και για τον θάνατο πέντε ασθενών τηρεί σιγή ιχθύος και παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του στο Κορωπί το οποίο όπως έγινε γνωστό χθες έχει αποκτηθεί από 3 δωρεές, δηλαδή, δεν έχει αγοραστεί. Η πρώτη δωρεά το 2000, η δεύτερη το 2002 και η τρίτη το 2010. Η κόρη του πρώτου δωρητή, μιλώντας στον Tlive, είπε πως έκανε τη δωρεά ο πατέρας της για να σωθεί η μητέρα της. Μάλιστα η ασθενής που έπασχε από σκλήρυνση και πέθανε το 2004, ταξίδεψε μέχρι και τη Γερμανία για τις θεραπείες. Ακολουθούσε μόνο τις συμβουλές του και δεν έκανε θεραπεία άλλων γιατρών, μέχρι που πέθανε.  «Ήταν δίπλα της μέχρι τέλους, της στεκόταν και τον εμπιστευόταν» είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.  «Δεν είχε καταλάβει ότι είναι απατεώνας». Οι επόμενες δύο δωρεές δόθηκαν στα δύο παιδιά του ψευτογιατρού.

Ο δικηγόρος του 66χρονου Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Εδώ γίνεται μια διαδικασία δικαιοσύνης Ουγκάντας χωρίς να υπάρχει δικογραφία, χωρίς ποινική δίωξη, χωρίς να υπάρχει απολογία και εξηγήσεις του κυρίου αυτού που είναι προαπαιτούμενο δικαστικά».

Την ίδια στιγμή ο αδελφός ενός 53χρονου που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και τον έπεισε να σταματήσει τη θεραπεία του υποσχόμενος άλλη θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την οποία μάλιστα του απέσπασε 60.000 ευρώ μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι «αυτός μας προέτρεψε να σταματήσουμε κάθε θεραπεία που έπαιρνε με χημικά, με φάρμακα, γιατί δεν οδηγούσε πουθενά και με τα βλαστοκύτταρα που θα έκανε αυτός θα γινόταν καλά». Ο 66χρονος σύμφωνα με τις καταγγελίες έδινε ψεύτικες ελπίδες με τραγικά αποτελέσματα.

Σε παρόμοια περίπτωση, μία μητέρα που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έδωσε 135.000 ευρώ για την κόρη της που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. «Πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι». Όπως λέει, ο 66χρονος έκοψε τα συμβατικά φάρμακα στην κόρη της με αποτέλεσμα η υγεία της συνεχώς να χειροτερεύει. «Και εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δε θέλω να συνεχίσω τη θεραπεία, λόγω του ότι είναι ακριβή και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός. Όταν κατάλαβε ότι του έκανα μήνυση με κατηγόρησε ότι τον εκβιάζω, μου έστειλε εξώδικο». Από την πλευρά του ο νευρολόγος Ευάγγελος Κούτλας δήλωσε πως το θύμα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «…τα φάρμακα που υποτίθεται ότι δώσανε έχει αποδειχθεί από την αστυνομική έρευνα ότι ήτανε ανύπαρκτα. Ήταν νερό με ζάχαρη». Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά πως κατά την έρευνα των Αρχών έχει εντοπιστεί ένα ημερολόγιο του κατηγορούμενου στο οποίο κρατούσε σημειώσεις για τους ασθενείς και τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που τους χορηγούσε.

Σε μια από αυτές τις σημειώσεις που αναφέρεται σε συγκεκριμένη ασθενή, ο 66χρονος φέρεται να έχει γράψει την εξής φράση: «αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα». Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση καθώς όπως διαπιστώνεται εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από ανίατες ασθένειες βλέπουν ως σωτήρες τους όσους υπόσχονται θεραπείες με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα ψευτογιατρών. Η πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα επεσήμανε: «Η πάθηση είναι ανίατη, δεν είναι ιάσιμη η σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι θεραπείες που παίρνουμε και ότι άλλο κάνουμε είναι για να σταματήσει να εξελίσσεται. Όταν θα βγει η θεραπεία θα χτυπήσουν καμπάνες, δεν είναι τόσο απλό».