Μενού
maxairi-bia
Μαχαίρι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τρεις μαθητές τραυματίστηκαν από επίθεση εξωσχολικών έξω από Γυμνάσιο στη Νέα Ιωνία. Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι ομάδα περίπου 15 ατόμων είχαν στήσει καρτέρι σε μαθητή. Αφορμή στάθηκε παρεξήγηση του συγκεκριμένου νεαρού με μία κοπέλα. «Περίμεναν ένα παιδί για να το χτυπήσουνε, μετά από καταγγελία μιας μαθήτριας, η οποία θεώρησε ότι την πείραξε αυτό το παιδί», ανέφερε ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Δημήτρης Ντούρλιας, μιλώντας στο Open. «Ήταν καμιά 20αριά παιδιά με full face, μαχαίρια και "πεταλούδες" και επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους», ανέφερε μαθητής, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Είχαν στήσει καρτέρι σε συγκεκριμένο μαθητή και όποιο παιδί ρωτούσαν και δεν ήξερε ή τους μιλούσε το χτυπάγαν», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κωνσταντίνος Κρέτσης. Στο σημείο επικράτησε πανικός, με μαθητές να τρέχουν να σωθούν, ενώ ένας 17χρονος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους επιτιθέμενους διέσχισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που το συγκεκριμένο σχολείο γίνεται στόχος. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών , ενώ δικογραφία σχηματίστηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρία άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στο βίαιο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 18χρονο, έναν 20χρονο και έναν 21χρονο, όλοι τους μαθητές ΕΠΑΛ στη Γκράβα. Ένας ακόμα δράστης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Οι έρευνες συνεχίζονται για τουλάχιστον έξι επιπλέον άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Ο ένας εκ των συλληφθέντων έχει οδηγηθεί ήδη στον εισαγγελέα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις από γονείς.