Μενού
kalamata-amerikanos
Καλαμάτα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι δρόμοι στην Καλαμάτα είχαν γεμίσει με μπλόκα, αφού η Ελληνική Αστυνομία αναζητούσε σε στεριά και θάλασσα τον 38χρονο που φέρεται να πυροβόλησε τον 47χρονο, που ήταν γνωστός στην περιοχή με το προσωνύμιο «Αμερικάνος». Εν τέλει το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη και οδηγείται στις Αρχές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος συνεργός του έχει ήδη συλληφθεί. 

Ο 38χρονος δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, αφού το 2020 συνελήφθη για κατοχή 2 κιλών κοκαΐνη. Κρυβόταν στο βουνό, πάνω από τις Κιτριές.  Φαίνεται ότι οι δυο τους είχαν στήσει... μπλόκο στον 47χρονο, αφού μπήκαν από την οδό Σόλωνος στην οδό Ύδρας, όπου και σταμάτησαν μπροστά στη μοτοσικλέτα του το αυτοκίνητο. Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι μόνο ο 38χρονος βγήκε έξω από αυτό, γρονθοκόπησε τον 47χρονο και έπειτα τον πυροβόλησε στο πόδι. Έπειτα, με τον μεσήλικο να σέρνεται στο οδόστρωμα, το αυτοκίνητο μπήκε ξανά στη Σόλωνος με όπισθεν. 

Μετά τη δολοφονία, αρχικά εγκατέλειψε το όχημά του στην περιοχή Κιτριές, σχεδόν 17 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Στη συνέχεια πεζός κατευθύνθηκε προς την καφετέρια ενός γνωστού του στην περιοχή ο οποίος του έδωσε καινούργια ρούχα και φαγητό. Οι ιδίες πήγες αναφέρουν πως μετά από αυτήν τη συνάντηση, με τα ποδιά ανέβηκε στο βουνό, εκεί όπου οι Αρχές θεωρούν πως βρήκε κρησφύγετο τουλάχιστον το πρώτο 24ωρο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για την ίδια υπόθεση 'εχουν συλληφθεί πέρα από τον 22χρονο και άλλα δύο ακόμη άτομα που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, ενώ έχουν περάσει ήδη την πόρτα των δικαστηρίων της Καλαμάτας. Ο 22χρονος έχει λάβει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου.