Μενού
zak-kostopoylos
Ζακ Κωστόπουλος | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση απο το Ζ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για το εάν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, εκ των καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά την συζήτηση της υπόθεσης σήμερα πρότεινε να γίνει δεκτή.

«Πράξη αλτρουισμού…»

Ο κατηγορούμενος παρέστη στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δυο δικηγόρους, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρότασή. Συγκεκριμένα, ο κ. Γλύκας είπε για τον εντολέα του ότι «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Αθ. Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.