Μενού
pseytogiatros-spiti
Το σπίτι του ψευτογιατρού | @Mega
  • Α-
  • Α+

«Είναι όλα ψέματα. Τα κατευθύνει μια γυναίκα που είναι στέλεχος μεγάλου κόμματος». Αυτά ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ο 65χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος κατηγορείται για απάτες σε βάρος ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες σοβαρές παθήσεις, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε δήλωσή του που παρουσιάζει η εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» του Open, ο φερόμενος ως ψευτογιατρός αναφέρει: «Είναι όλα ψέματα. Τα κατευθύνει μια γυναίκα που είναι στέλεχος μεγάλου κόμματος. Είχε αντιδικία μαζί μου για άλλο θέμα και την έχασα. Δεν έχω να φάω, θα είχα πάρει τόσα χρήματα που λένε και θα έμενα σε ένα χαμόσπιτο, με ένα αυτοκίνητο 25 ετών;».

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο 65χρονος ψευτογιατρός και ο 72χρονος Γερμανός συνεργός του φαίνεται να εξαπατούσαν ασθενείς τουλάχιστον από το 2006, υποστηρίζοντας ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν παθήσεις όπως χρόνια πολυομυελίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ακόμα και τον αυτισμό! Οι κακουργηματικές πράξεις που αποδίδονται στον ψευτογιατρό είναι: κατά συρροή ανθρωποκτονίες κι απάτη, αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει λάβει πάνω από 900.000 ευρώ.

Όσον αφορά το σπίτι του ψευτογιατρού, αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες θύματος και ενός γείτονα του 65χρονου: «(Το σπίτι) είναι πάνω από 100 τετραγωνικά αλλά δεν είναι τα 100 τ.μ. Από μέσα είναι άλλα τόσα γιατί είναι με τζαμαρία όλα με διπλά τζάμια. Όλο κλεισμένο με τζαμαρία. Δηλαδή, έξτρα από το σπίτι είναι άλλο ένα σπίτι. Εγώ στο σαλόνι πήγα γιατί έκλεψαν ένα φορτηγάκι εδώ από τη γειτόνισσά μας και πήγα στο σαλόνι για να δω το βίντεο, να δω τον κλέφτη. Και τον είδαμε αλλά δεν θέλησε να δώσει το βίντεο στην αστυνομία, γιατί ήταν "μπερδεμένος" ήδη αυτός και φοβήθηκε. Μόλις μπαίνεις μέσα είναι το σαλόνι και απέναντι έχει μία πολύ μεγάλη τηλεόραση, το οποίο βλέπει μόνο όλες τις κάμερες, δεν παρακολουθεί τηλεόραση, μόνο τις κάμερες ελέγχει», ανέφερε μεταξύ άλλων θύμα του ψευτογιατρού. Παράλληλα, γείτονας του δεύτερου είπε: «Φυσικά μας έκανε εντύπωση ότι φοβάται κάτι. Για να έχει όλα τα φώτα, 30-40 φώτα αναμμένα κάθε νύχτα και να βλέπουμε τόση κίνηση, τόσα αυτοκίνητα, κάτι φοβόταν. Για να έχει κλείσει το σπίτι έτσι. Φαινόταν άνθρωπος που είχε χρήματα. Τα παιδιά στην ιστιοπλοΐα, τένις, ο μεγάλος γιος γιατρός. Φαινόταν άνθρωπος που έχει».