Μενού
pseytogiatros
Ψευτογιατρός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αλέξης Τσίπρας, Άννα Βίσση, Λευτέρης Πανταζής, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Αγάπη Βαρδινογιάννη. Αυτοί είναι μερικοί από τους διάσημους «πελάτες» που, όπως ισχυριζόταν ο ψευτογιατρός είχε «θεραπεύσει», προκειμένου να πείσει τα υποψήφια θύματά του αν τον εμπιστευτούν και να αποσπάσει έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά. Κανένας φυσικά από τους παραπάνω δεν γνώριζε ότι το όνομά του εμπλεκόταν στην καλοστημένη απάτη του 66χρονου φυσιοθεραπευτή.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega, μια σειρά από καταθέσεις που ρίχνουν περισσότερο φως στα μυστικά του 66χρονου και στη συνταγή που ακολουθούσε για να κλείνει συμφωνίες με ασθενείς. «Ο Τριανταφύλλου για να μας πείσει, μας είπε ότι τέτοια σκευάσματα έπαιρναν και οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου για να έχουν καλή απόδοση. Αφ’ ότου δεν είδαμε αποτέλεσμα και σταματήσαμε την θεραπεία του, τρεις μήνες μετά τον ξαναείδα τυχαία. Μου είπε ότι κακώς σταματήσαμε και μου έφερε το παράδειγμα ενός παιδιού με καρκίνο στον εγκέφαλο το οποίο βοηθάει από νεαρή ηλικία. Ύστερα διαπίστωσα ότι αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει», δήλωσε η σύζυγος ενός θύματος.

Σε μια σειρά από συνομιλητές του ο ψευτογιατρός χρησιμοποιούσε και ένα διαφορετικό επώνυμο διάσημου προσώπου που όπως έλεγε ακολούθησε τις οδηγίες του και σώθηκε. «Μας έλεγε ότι τα βλαστοκύτταρα τα λαμβάνουν η Άννα Βίσση και ο Λευτέρης Πανταζής, ενώ δυναμωτικές ενέσεις με πεπτίδια, κάνουν οι αθλητές του Ολυμπιακού και μια ποδοσφαιρική ομάδα της Στουτγκάρδης. ”Επειδή μάλιστα, η θεραπεία έχει τέτοια επιτυχία”, μας έλεγε, ”κάποιοι θέλουν να βλάψουν την καριέρα μου”. Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν ξαφνικά να πετάνε στο γήπεδο, οι καλλιτέχνες να δείχνουν νεότεροι και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις γίνονταν θαύματα», δήλωσε η κόρη ενός θύματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ψευτογιατρό, o Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα είχε σωθεί όπως έλεγε ο ψευτογιατρός, αν κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι δεν τον έπειθαν να σταματήσει τη συνεργασία μαζί του, την πιο κρίσιμη στιγμή. Το έκανε και τα πράγματα ξέφυγαν, όπως υποστήριζε. «Όταν πήγα στην Γερμανία, μου είπε ότι δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως είχαν διαγνώσει οι γιατροί στην Ελλάδα και ότι με τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, πολύ γρήγορα, θα ”πετάω”. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ότι τον είχε βοηθήσει κι εκείνον, αλλά τα ”συμφέροντα”, όπως έλεγε, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη θεραπεία», είπε ένα από θύματα.

Συνέχιζε για χρόνια να δηλώνει γιατρός και να υπόσχεται λύσεις έναντι αδράς αμοιβής για ανίατες ασθένειες και όχι μόνο… «Ο Τριανταφύλλου μου πρότεινε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα για τον αδελφό μου. Μου είπε ότι την ίδια θεραπεία έχει λάβει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του πρωθυπουργού, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με τον Τριανταφύλλου, κάποια στιγμή νόσησε από νευρολογική ασθένεια. Πείστηκα και για να τον πληρώσω τις 40.000 ευρώ που μου ζήτησε, πούλησα μέσα σε μία εβδομάδα ένα παραλιακό σπίτι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο 66χρονος σήμερα κατηγορούμενος έδειχνε αυτά τα φιαλίδια και έφτιαχνε μια ιστορία, για να φανεί το κόστος όχι μόνο λογικό αλλά σε ορισμένους και χαμηλό με βάσει το αποτέλεσμα που υποσχόταν», δήλωσε η αδελφή θύματος.

Αναφορικά με την χρέωση των φιαλιδίων ο Τριανταφύλλου τα κοστολόγησε με 250 ευρώ το καθένα γιατί όπως χαρακτηριστικά της είπε, τόσο έκρινε ο ίδιος ότι μπορούσε να πληρώσει με βάση προφανώς την οικονομική της κατάσταση αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την Αγάπη Βαρδινογιάννη που της έκανε αντίστοιχη θεραπεία για τη νεότητα και τη χρέωνε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κάθε φιαλίδιο με πεπτίδια έναντι του ποσού των 1000 ευρώ καθένα ενώ το φιαλίδιο με τα βλαστοκύτταρα με 100.000 ευρώ.

Ο κατά τα άλλα γιατρός των διασήμων, ο επιστήμονας που μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και συναναστρέφεται με διάσημους. Κάποια στιγμή της ανέφερε ότι στο σπίτι του είχε φιλοξενήσει και τον πατέρα του γνωστού τενίστα Nadal ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει έκταση στην Κρήτη. Για χρόνια μια σταθερή μεθοδολογία με τις καταγγελίες το τελευταίο διάστημα να πληθαίνουν και μαζί τα στοιχεία για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού που κατηγορείται για πέντε δολοφονίες.

Ο Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί μια γυναίκα, ο πατέρας της οποίας έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, και απευθύνθηκε στον γιατρό. Ο ψευτογιατρός πήρε μεγάλο χρηματικό ποσό και από εκείνη. «Υπήρχαν και παλαιότερα οι καταγγελίες. Έτσι, η αστυνομία ξεκίνησε να ψάχνει τα θύματα και πήραν αυτές τις καταθέσεις. Από την οικογένεια που εκπροσωπώ εγώ, έχει πάρει 40.000 ευρώ. Δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά υπάρχουν πολλοί μάρτυρες, οι οποίοι ήταν μπροστά όταν η οικογένεια τα έδινε».