Μενού
kalamata-amerikanos
Καλαμάτα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του «Αμερικανού». Ο 38χρονος Αλβανός και ο 34χρονος Βούλγαρος συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στο Ακρογιάλι μετά από έφοδο που έγινε σε κατάλυμα του είχε νοικιάσει ο δεύτερος. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικάνου στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα, ενώ ο Βούλγαρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συνήγορος 38χρονου: «Ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή»

Ο συνήγορος του 38χρονου, Χαράλαμπος Λυκούδης σε γραπτή του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του, η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο ,είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης».

Οπως αναφέρει το eleytheriaonline, o «Αμερικανός» του είχε πουλήσει χαλασμένη κοκαΐνη και τον έστειλε στο νοσοκομείο φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος Αλβανός στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια. Αυτός ήταν και ο λόγος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου που ήθελε να ζητήσει εξηγήσεις και «εκμεταλλεύτηκε» το ραντεβού το οποίο έκλεισε ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του για να αγοράσει κοκαΐνη από τον νεκρό.

Όσο για το εννιάρι πιστόλι με το οποίο σκότωσε το θύμα του με έναν πυροβολισμό στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, ισχυρίστηκε πως το κουβαλούσε πάντα μαζί του -ενώ αν ήθελε να τον σκοτώσει δεν θα τον πυροβολούσε στο πόδι πρωινή ώρα και στο κέντρο της Καλαμάτας με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο eleftheriaonline.gr o συνήγορος του κατηγορουμένου, Χαράλαμπος Λυκούδης ανέφερε: «Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του , η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο, είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης».