Μενού
pispirigkoy
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η οποία φέρεται να έχει δολοφονηθεί από τη μητέρα της. Κι ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της κι έχει προφυλακιστεί και για τους θανάτους και των άλλων δύο της κοριτσιών, Μαλένας και Ιριδας, η 34χρονη συνεχίζει να δηλώνει αθώα. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον ομάδας ιατροδικαστών στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο ποινικολόγος εστιάζοντας στους άλλους δύο θανάτους των ανήλικων κοριτσιών, της Μαλένας το 2019 και της Ιριδας το 2021, τονίζει πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη Δικαιοσύνη τα νέα δεδομένα με βάση πραγματογνωμοσύνες ομάδας ιατροδικαστών που αναφέρουν παθολογικά αίτια, αμφισβητώντας ευθέως και το επιστημονικό υπόβαθρο των προκατόχων τους στην υπόθεση. Μάλιστα, έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα.

Την ίδια ώρα στο πλευρό της κατηγορουμένης στέκεται και η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου η οποία παρεμβαίνοντας χθες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εξήγησε πως είχε αρχικά μιλήσει για απόφραξη και ανθρωποκτονία με βάση τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις χωρίς τότε να έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες των παιδιών, όπως συνέβη στη συνέχεια.

Ο τραγικός επίλογος στη ζωή της 9χρονης Τζωρτζίνας γράφτηκε ένα χρόνο πριν, στις 29 Ιανουαρίου. Εναν χρόνο μετά, την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο του παιδιού της με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον πατέρα των τριών παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη.