Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

meteo
meteo.gr

Το χιόνι άργησε... αλλά τελικά ήρθε. Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά τουλάχιστον για τα 18 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στο Βελούχι, που απέχει 10 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, τα καρεκλάκια είναι έτοιμα να μεταφέρουν τους σκιέρ στις πίστες. Στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων που έχει σκεπαστεί από το λευκό πέπλο χιονιού εργάζονται 84 άτομα, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει αν υπολογίσουμε και τις 3 σχολές χιονοδρομίας που δραστηριοποιούνται σε αυτό.