Μενού
matina-pagoni
Ματίνα Παγώνη | Glomex
  • Α-
  • Α+

Για τη νέα μετάλλαξη του κορoνοϊού «Όρθρος» μίλησε σήμερα, Δευτέρα (30/1) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο «Όρθρος» που είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη "Κράκεν"» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες». «Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» τόνισε η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δε φεύγει ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του» υπογράμμισε. Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι πως δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για τη γρίπη. «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στον μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA