Μενού
tatsopoylos
Σύλληψη Πέτρου Ταστσόπουλου | Facebook
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο Πέτρος Τατσόπουλος που συνελλήφθει και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που υπέβαλε σε βάρος του ο υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, Φίλιππος Καμπούρης. Ο συγγραφές συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου έξω από βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη με τη σύλληψή του, προκάλεσε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σχολιάζει πως: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μεσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας».

Το χρονικό

Ο Πέτρος Τατσόπουλος Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας μετά από μήνυση για ρατσιστικό λόγο και συκοφαντική δυσφήμηση κι ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση του  «Free Thinking Zone» για την παιδεία και τη θρησκεία. Οπως ανέφεραν οι διοργανωτές: «Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!».

Την Κυριακή είχε γίνει γνωστό ότι σε βάρος του συγγραφέα είχε καταθέσει μήνυση ο  υποψήφιος με την Ελληνική Λύση Φίλιππος Καμπούρης χαρακτηρίζοντας τον Πέτρο Τατσόπουλο  «συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας». «Συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας που ειρωνεύεσαι το σοβαρό πρόβλημα υγείας μου, που το ξεπέρασα με πίστη και η μάχη, αλλά και τη μάχη που δίνει τώρα η αδερφή μου με τον καρκίνο, θα λογοδοτήσεις στα δικαστήρια για τις δηλώσεις σου» ειπε χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Καμπούρης.