Μενού
andrabida-marios-mixail-touroutsikas
Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Το παιδί μου χωρίς να το θέλει σκοτώθηκε και βύθισε την οικογένειά μας στο πένθος», αναφέρει ο πατέρας του συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. «Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν το Σαββατοκύριακο. Κάτσαμε πολλές ώρες μαζί και ήταν πολύ χαρούμενος, είπε ακόμα ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Mega.

«Δεν φοβόταν», αναφέρει ακόμα ο πατέρας του υποσμηναγού, μιλώντας για την αγάπη του γιου του για τα αεροπλάνα, αλλά και για το απαιτητικό πρόγραμμα που είχε και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ο νεαρός είχε μεταβεί στη Γερμανία, στο πλαίσιο εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών, όπου είχε περάσει τεστ που προέβλεπε πτήση σε 9G. «Είμαι φαρμακοποιός και επέμενα ο γιος μου να αναλάβει τη δουλειά μου. Εκείνος ήταν ανένδοτος», λέει ο κ. Τουρούτσικας και αναφέρει ότι το πάθος του 29χρονου ήταν τα μαχητικά. «Αν δεν περάσω τις εξετάσεις στα μαχητικά θα φύγω από την Ικάρων», φέρεται να είπε στον πατέρα του.

«Δυο φορές ήρωες - Θα το ξαναέκαναν»

Από την πλευρά του, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. μιλώντας για το δυστύχημα με το Phantom. «Κάθε παιδί το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί είναι και δικό μας παιδί. Μέχρι τώρα οι αρχηγοί δεν έβγαιναν να μιλήσουν μετά από ένα δυστύχημα» είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Χριστοδούλου που δήλωσε ότι «δεν είναι καλή ημέρα για τις οικογένειες του Στάθη και του Μάριου».

«Τα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους εν καιρώ ειρήνης είναι περισσότερο ήρωες από αυτούς που χάνουν τη ζωή τους στον πόλεμο. Γιατί στον πόλεμο δεν έχεις επιλογή. Στην ειρήνη έχεις επιλογή. Αν είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τα παιδιά τους αν θα έκαναν την ίδια επιλογή, η απάντηση είναι “ναι, θα κάναμε το ίδιο πράγμα”», τόνισε και τα μάτια του πλημμύρισαν δάκρυα, ενώ η φωνή του έσπασε.

«Συγνώμη για το τρέμουλο της φωνής, αλλά κάθε παιδί είναι και δικό μας παιδί, το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί. Αυτή τη στιγμή σπάω ένα κώδικα σιωπής αρχηγών. Μέχρι τώρα οι αρχηγοί δεν έβγαιναν να μιλήσουν πίσω από ένα δυστύχημα. Οποιοσδήποτε βγαίνει και κάνει αναλύσεις μπορώ να πω προσωπική προβολή, δυστυχώς δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση. Δεν θα μπω στα αίτια. Δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας να σας πω τα πιθανά αίτια, διότι μόλις χθες δημιουργήθηκε η Επιτροπή Διερεύνησης» ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος συγκλόνισε με την αλήθεια των λόγων του.