Μενού
pispirigkoy-daskalakis
Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε 10 χρόνια άλλαξαν τα πάντα. Ο έρωτας έδωσε τη θέση του σε μια σχέση τοξική, με το άλλοτε αγαπημένο αντρόγυνο να βρίσκεται πλέον απέναντι, στη δίκη που μαγνητίζει τα βλέμματα ολόκληρης της χώρας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας και την κατηγορία στηρίζει στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών ήταν ο πρώτος που κατέθεσε και μίλησε για τη σχέση του με την κατηγορούμενη αλλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα τρία κορίτσια. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης σηκώθηκε και άρχισε να εξιστορεί στους δικαστές και τους ενόρκους τα όσα γνωρίζει και κατά τη διάρκεια ερωτήσεων από την εισαγγελέα υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έγκυος από εξωσυζυγική σχέση και ο ίδιος εξαιτίας της εγκυμοσύνης είχε μείνει στο νοσοκομείο με το παιδί. Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων του δικηγόρου του για το διάστημα μετά  τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας, αφότου η Τζωρτζίνα είχε πάθει ανακοπή και ήταν τετραπληγική, ο Δασκαλάκης ισχυρίστηκε πως η Πισπιρίγκου «ήθελε να ξεφορτωθεί ένα βάρος», το οποίο άφησε να εννοηθεί πως ήταν η 9χρονη και του είχε πει «εμένα ποιος θα με θέλει με ένα παιδί ανάπηρο;». Ολόκληρος ο διάλογος όπως τον παρουσίασε το MEGA: 

  • Μάνος Δασκαλάκης: Υποθετικά πάντα, επειδή θα έφευγα πάλι από το σπίτι, τυχαίνει να είναι η περίοδος που θα έφευγα από το σπίτι, πάλι για τον ίδιο λόγο που έγινε και η απόπειρα και για να ξεφορτωθεί ένα βάρος. 
  • Δικηγόρος: Σας το είχε πει αυτό; 
  • Μάνος Δασκαλάκης: Είχε πει στις συζητήσεις μας, ότι εμένα ποιος θα με θέλει τώρα με ένα παιδί τετραπληγικό; Με ένα παιδί ανάπηρο συγκεκριμένα. 
  • Δικηγόρος: Μεταξύ σας συζητήσεις;
  • Μάνος Δασκαλάκης: Μεταξύ μας συζητήσεις. Οχι τη συγκεκριμένη περίοδο, 15 του μήνα και μετά, σε γενικές συζητήσεις που ήμασταν μαζί. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως επέστρεψε στο σπίτι μετά τον θάνατο της Ιριδας για την Τζωρτζίνα: «Μετά τον θάνατο της Ίριδας και τον τσακωμό με την κατηγορουμένη, ενώ έχω φύγει από το σπίτι, επέστρεψα για να είμαι δίπλα στην Τζωρτζίνα όπως όφειλα. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεσή μου. Είπα ότι επέστρεψα μετά από 2 – 3 μέρες ενώ ήταν 10. Πιάσαμε το θέμα της σεξουαλικής μας σχέσης. Μου είπε: “εγώ θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν γίνεται και ξαναέφυγα. Πήγε να μείνει στο εξοχικό της, μαζί με την κόρη μου την Τζωρτζίνα. Τότε, δέχομαι ένα μήνυμα, στις 6/4/2021 που λέει "να προσέχεις το παιδί, σ’ αγαπώ πολύ". Κάπως έτσι… Τότε ενημέρωσα τους συγγενείς της, γιατί πήγε το μυαλό μου ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της, είχε αφήσει τέτοιο υπονοούμενο. Τότε ήμουν στην Αθήνα, πήρα τους συγγενείς της, την έψαξαν, δεν ήταν στο σπίτι. Μετά από ώρες μαθαίνω ότι ήταν κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο. Το παιδί το είχε αφήσει στη μητέρα της. Με ρώτησαν γιατί δεν προσπάθησα να πάρω το παιδί, μου είπε ο δικηγόρος ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί αρπαγή ανηλίκου».

«Με παίρνει (σ.σ. η κατηγορούμενη) λίγες μέρες μετά και μου λέει ότι το παιδί ένιωσε μία “βόμβα” στην πλάτη του, έχει σπασμούς. Πήγα στο νοσοκομείο, ό,τι και να τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της. Η Τζωρτζίνα είχε τεράστια αδυναμία σε μένα. Ήταν κάτι για μένα πρωτόγνωρο αυτό που είδα στο παιδί. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη με πάρει αγκαλιά η Τζωρτζίνα. Ήταν περίοδος Covid και έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Σε επίσκεψή μου, κάποιες μέρες μετά, οι γιατροί δε με άφηναν να μπω. Δεν ξέρω τι τους είχε πει. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να δω το παιδί μου», είπε. 

Πώς έμεινε τετραπληγική η Τζωρτζίνα 

Ο Μάνος Δασκαλάκης, συνέχισε στην κατάθεσή του, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν την Τζωρτζίνα στην τετραπληγία: «Μια ή δύο μέρες πριν την ανακοπή, η κατηγορούμενη μου είπε ότι πρέπει να κάνει ακτινογραφία. Την Κυριακή το πρωί πήγα να την αλλάξω για να ξεκουραστεί, κατόπιν συμφωνίας. Το παιδί ήταν ψυχολογικά πεσμένο. Όντως έπεφτε το οξυγόνο της. Οι γιατροί δεν είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή. Φεύγω γύρω στις 7, με παίρνει τηλέφωνο η κατηγορούμενη και λέει ‘τρέξε, το παιδί έμεινε’. Καταλαβαίνετε ότι μετά από δύο θανάτους, όταν βλέπεις αυτό, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά και το παιδί πήγε στην Αθήνα, όπου την ανέλαβε ο κ. Ηλιάδης. Το παιδί επανήλθε τετραπληγικό. Να επισημάνω ότι σαν μάνα, αυτό που έδειχνε προς εμένα και τους συγγενείς μου, ήταν υπόδειγμα. Τα παιδιά δεν ήταν ποτέ απεριποίητα. Ήταν συνέχεια πάνω τους».

«Βγαίνοντας από τη ΜΕΘ, πήγαμε στο σπίτι και είπαμε ότι θα είμαστε μαζί μόνο για το παιδί και ότι θα προσπαθήσουμε και αν βγει κάτι παραπάνω. Αλλά μένουμε μαζί για το παιδί. Στις 15 Ιανουαρίου του 2022, της είπα "καλύτερα να είμαστε χωριστά, παρά να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας”. Στις 17 Ιανουαρίου του 2022 είχε εξέταση η κόρη μου και δέχτηκα μια βιντεοκλήση από την κατηγορουμένη να μου δείχνει την Τζωρτζίνα σε επιληπτικό επεισόδιο που το παιδί έβγαζε αφρούς από το στόμα. Της λέω “τι κάνεις; Πάρε τους γιατρούς!”», κατέθεσε. 

«Το παιδί έκανε εμετούς, το πήγαμε στο νοσοκομείο, στο Ρίο, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Ηλιάδη. Έμεινε δύο μέρες. Έκανε επεισόδια το παιδί. Στο ένα ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και τσακώθηκα γιατί έλεγε ότι το παιδί δεν έχει τίποτα. Στη ΜΕΘ δεν έκανε κάποιο επεισόδιο. Μεταφέρθηκε στο Παίδων για καλύτερη νοσηλεία. Hταν μια χαρά, επικοινωνούσε και καταλάβαινε τα πάντα. Παρακολουθούσε τηλεόραση. Όταν πήγε στο "Παίδων", κατέπεσε τελείως. Ακόμη και στις βιντεοκλήσεις φαινόταν. Το τελευταίο 24ωρο δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της καθόλου», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης. 

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας

«Στις 29 Ιανουαρίου του 2022 ήμουν στο ΚΤΕΛ όταν με πήρε τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά έγιναν μέχρι το θάνατο της Τζωρτζίνας μου. Από εκεί και πέρα, σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω. Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι είχε κάνει κάτι στα παιδιά. Είχα δύο πορίσματα που έλεγαν «ηπατική ανεπάρκεια» και "αγενεσία φλεβόκομβου". Την στήριξα ως όφειλα μέχρι τη μέρα της σύλληψής της. Σε όλη τη διάρκεια που ξεκίνησε το θέμα να παίζει στα κανάλια, η κατηγορούμενη ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα με δημοσιογράφους. Έψαχνε απαντήσεις μέσω του δημοσιογράφου Γιώργου Σόμπολου. Ρωτούσε για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής, πότε θα βγουν. Τι λέει ο Μπουζιάνης, ο Χασιώτης», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. 

Στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, ισχυρίστηκε ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εν διαστάσει σύζυγός του έχει ακόμη και τώρα, εμμονή μαζί του, μια μάνα που κανονικά θα έπρεπε να θρηνεί: «Τότε υπήρξε ένα τηλεφώνημα προς τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού όπου έλεγε “ψάξτε να βρείτε το σπίτι που μένει ο Μάνος στην Αθήνα”. Θα σας πω πώς το ξέρουμε αυτό. Ηταν οικογενειακό “πακέτο” και ο αριθμός ήταν στο όνομά μου. Ο πατέρας μου ήταν συνεχώς δίπλα στην κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα όμως, του είπε επιθετικά: “αν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου! Δεν θα τον αφήσω έτσι”». 

«Όταν ανέβηκα να υποστηρίξω την κατηγορία, ακούστηκε ως δημοσίευμα ότι ανεβαίνω για να βρω το δικηγόρο της. Σε νέο τηλεφώνημα, είπε ότι αν πάρω τον Κούγια εκείνη θα πράξει αλλιώς. Συνεχώς απειλούσε τους συγγενείς μου τηλεφωνικά, πριν συλληφθεί, αλλά και μέσα από τον Κορυδαλλό. Έχει εμμονή ακόμη και τώρα, αντί να ψάξει να βρει από τι πέθαναν τα παιδιά μας», κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης