Μενού
alkis kampanos
Αλκης Καμπανός
  • Α-
  • Α+

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Το σημείο της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου έχει γεμίσει λουλούδια και κεριά, ενώ η οδός Γαζή, όπου έγινε το μοιραίο συμβάν θα μετονομαστεί σε οδό Άλκη Καμπανού. Στο σημείο όπου έγινε το μοιραίο συμβάν, υπάρχουν ακόμα πανό, κασκόλ της ομάδας του Άρη, λουλούδια αλλά και φωτογραφίες του Άλκη.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο από την ομάδα του Άρη, και θα κατατεθούν στεφάνια, ενώ στις 18.00 θα γίνει πορεία από το σημείο της δολοφονίας προς τον Λευκό Πύργο.

Πώς δολοφονήθηκε ο 19χρονος

Ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι. Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.