Μενού
marios-toyroytsikas-phantom-andravida
Ο 29χρονος συγκυβερνήτης, Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας | Eurokinissi, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Ο Μάριος ήταν ταγμένος να υπηρετήσει την πατρίδα του. Είμαι σίγουρός ότι δεν θα του άρεσε η λέξη ήρωας, εμένα μου έλεγε "πατέρα είμαι πολεμιστής". Ήταν τόσο ταπεινός που δεν έλεγε το επάγγελμά του». Συγκλονίζει για μία ακόμη φορά ο πατέρας του υποσμηναγού και συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά από τη συντριβή του αεροπλάνου στην Ανδραβίδα.

Ο Κωνσταντίνος Τουρούτσικας μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και το άλλο του παιδί, είναι ευχαριστημένοι που τον είδαν έστω και λίγο πριν πεθάνει, αφού τους είχε επισκεφτεί ενώ μίλησε για την αγάπη που έτρεφε ο 29χρονος γι αυτό που έκανε αλλά και τη σεμνότητα με την οποία το αντιμετώπιζε. 

«Το παιδί μου δεν ήταν ήρωας. Αυτοί έκαναν μια άσκηση σε συνθήκες πολέμου, που την είχαν κάνει πολλές φορές, σε αυτήν την άσκηση δεν σκοτώθηκε επειδή είχε αντίπαλο. Σκοτώθηκε επειδή είχε ένα συμβάν. Γι’ αυτό πληρωνόταν. Δεν τον ενδιάφερε να πεθάνει για την πατρίδα του, ήταν η δουλειά του», σημείωσε ο πατέρας.

Περιγράφοντας την αγάπη που είχε ο 29χρονος για τη δουλειά του, είπε πως, «δεν είναι δυνατόν να υποστείς αυτό το μαρτύριο που υφίστανται στην εκπαίδευση», αν δεν την αγαπάς τόσο. Σημείωσε δε πως, όταν ήταν στη Σχολή του και πήγαινε στο σπίτι του, «ήταν στεναχωρημένος, κουρασμένος, αλλά δεν μετέφερε τίποτα στο σπίτι» και δίνοντας το μέγεθος της σωματικής και πνευματικής κούρασής του είπε πως, «να φανταστείτε ότι στην ορκωμοσία δεν τον αναγνωρίσαμε».

Απάντησε πως αρκετές φορές είχε πετάξει πάνω από το χωριό του και ξεκαθάρισε πως, «δεν υπήρχε η παραμικρή φοβία, ακόμα και όταν τον ρώταγε η μάνα του, της έλεγε πως είναι ασφαλή τα αεροσκάφη». «Πήγαινε γελαστός στη δουλειά, σαν να πήγαινε να κάνει κάποιο χόμπι. Το καλοκαίρι που δεν πετούσε, ήταν όλο νεύρα. Και οι συνάδελφοι, του άρεσε, μου το έλεγε», είπε ο Κωνσταντίνος Τουρίτσικας, καταλήγοντας πως η μεγάλη ευχαρίστηση του παιδιού του θα ήταν η σημαία.