Μενού
alkis-kampanos
Πορεία για τον Αλκη Καμπανό | thestival.gr
  • Α-
  • Α+

Ανθρωποι όλων των ηλικιών κρατώντας κεριά, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και πραγματοποίησαν πορεία. Στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Αρη τοποθετήθηκαν 19 κίτρινοι πανσέδες και είπαν συνθήματα όπως «Αλκη ζεις δεν θα ξεχαστείς». 

«Ένα χρόνο χωρίς τον Aλκη. Δε θα πω πόσο μας λείπει, αυτό που θέλω να πω είναι να μοιράζετε τα συναισθήματα σε φίλους και γνωστούς και στα παιδιά σας, έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας. Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μη τον ξεχάσουμε ποτέ. Να είναι μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε σύμφωνα με το thestival.gr ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης, προσθέτοντας ότι καμία ποινή για τους κατηγορούμενους δε θα τους ικανοποιήσει.

Στο σημείο βρέθηκαν και ποδοσφαιριστές του Άρη Κουέστα και Μπάμπετς. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς» και «Άλκης Καμπανός για πάντα Αρειανός» ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η πορεία κινήθηκε στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, έναντι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου έχουν τοποθετηθεί πλάκες με τα ονόματα των Άλκη, Τόσκο και Νάσο, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της οπαδικής βίας και κατέληξε στον Λευκό Πύργο. 

Αλκης Καμπανός: Το χρονικό της δολοφονίας 

Το ρολόι έδειχνε 00:19 όταν η παρέα του αδικοχαμένου Άλκη δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τους μαινόμενους οπαδούς. Οι δράστες πλησίασαν τα θύματά τους την ώρα που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής της οδού Γαζή , τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε» και όταν ένας εξ αυτών απάντησε Άρης, τους επιτέθηκαν με βιαιότητα, κραδαίνοντας λοστούς, μαχαίρια, στειλιάρια, πτυσσόμενα κλομπ, μεταλλικούς σωλήνες, ακόμη και… δρεπάνι! Ακόμη και όταν ο Άλκης τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, εκείνοι συνέχισαν απτόητοι να τον χτυπούν.

Η επίθεση έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη Καμπανού σε ηλικία μόλις 19 ετών. Δύο φίλοι του τραυματίστηκαν. Αμέσως μετά το φονικό χτύπημα, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν εκ των υστέρων να κρύψουν τα ίχνη τους. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση, συνελήφθησαν 12 άτομα ως υπαίτιοι. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ κατά τις απολογίες κανείς δεν παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα. Στάση που όπως φαίνεται θα κρατήσουν και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

alkis-kampanos
alkis-kampanos
alkis-kampanos
alkis-kampanos
alkis-kampanos