Μενού
kideia-toyroytsika
Η κηδεία του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι επικήδειοι λόγοι του πατέρα και της μητέρας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που σκοτώθηκε στην συντριβή του Phantom F4 στην Ανδραβίδασυγκλόνισαν το πανελλήνιο κι έκαναν άπαντες να βουρκώσουν στο άκουσμά τους. Ο 29χρονος κηδεύεται με τον βαθμό του αντιπτέραρχου ύστερα από την χθεσινή απόφαση του ΓΕΕΘΑ. Ο πατέρας του νεκρού πιλότου, μίλησε για τον γιο του και τόνισε το πόσο πολύ αγαπούσε την πατρίδα, για την οποία και θυσιάστηκε στο τέλος.

«Πώς ένας εγωιστής σαν κι εμένα, κυνικός, αθυρόστομος κι άδικος κάποιες φορές, μπόρεσε να κάνει ένα παιδί σαν τον Μάριο. Σαν φαρμακοποιός και με τις λίγες γνώσεις που έχω, πήρε το dna και το καλυτέρεψε, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να πετύχει κάτι πολύ δύσκολο, που δεν είναι εφικτό για εμάς. Να εκμηδενίσει το εγώ του το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του, υπήρχε μόνο το εσείς.  Δεν ήθελε να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό, δεν εγκατέλειψε ποτέ και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι η πατρίδα να τον μνημονεύει κάπου κάπου ίσως έτσι να αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Οταν τον ρώταγα για τον μισθό του, μου έλεγε εγώ χρωστάω στην Ελλάδα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε, καλό σου ταξίδι αγάπη μου» είπε ο πατέρας του.

«Ο αετός παθαίνει στον αέρα...»

Η μάνα του 29χρονου έκανε το πανελλήνιο να δακρύσει... «Θέλω να στείλω την συμπαράστασή μου στη μάνα του Στάθη που περνάει ίδιο δράμα με το δικό μου, ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση όλο τον κόσμο. Δύο λόγια για τον γιο μου, που δεν είμαι σίγουρη αν του τα είπα εν ζωή. Μάριε, αγόρι μου γλυκό, ανθέ της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με στεναχώρησες, ήρεμος υπομονετικός ποτέ δεν παραπονέθηκες. Ησουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος φίλος που θα ήθελε κάποιος δίπλα του, ο καλύτερος αδερφός, ο καλύτερος εγγονός, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου.

Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα, έθεσες υψηλούς στόχους και τα κατάφερες.  Εγινες ο ήρωας της καρδιάς μας και ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε κι όλη η Ελλάδα σου φωνάζει αθάνατος. Κι εσύ κι ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Είσαι και θα είσαι ο άγγελος μου, πόσο θα μου λείψεις... Θα αφιερώσω δύο στίχους στον Μάριο και στον Στάθη, σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν ως τώρα και κυρίως σε όσους συνεχίζουν να πετούν. «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός, της απονιάς όταν τον βρίσκει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός.

Kideia-touroutsika
Κηδεία Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα | Eurokinissi

Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο αστέρι μου, κι όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο Μάριος  - Μιχαήλ Τουρούτσικας πέθανε υπέρ πατρίδος... Αθάνατος» είπε η μάνα του νεκρού πιλότου με τους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη να δακρύζουν, να την χειροκροτούν και να φωνάζουν «αθάνατος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA