Μενού
kivotos-toy-kosmoy
Κιβωτός του Κόσμου | eurokinissi, pixabay, shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή (3/2) το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι των εισαγγελέων ο πατήρ Αντώνιος, προκειμένου να απολογηθεί για τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις οποίες καταγγέλλεται από έναν 19χρονο και έναν 15χρονο. Ο ιδρυτής της ΜΚΟ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανηλίκων και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» του ANT1, ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να έχει συγκεντρώσει υλικό που θα καταδεικνύει την πολύ στενή σχέση μεταξύ του ίδιου και του 19χρονου. Πρόκειται για δηλώσεις και τοποθετήσεις του νεαρού αγοριού που έγιναν ακόμα και πριν λίγους μήνες υπέρ του ιδρυτή της «Κιβωτού». Αναφορικά με τον 15χρονο, ο πατήρ Αντώνιος θα υποστηρίξει ενώπιον των εισαγγελέων ότι οι ημερομηνίες που φέρεται να τελέστηκαν τα περιστατικά ασέλγειας δεν συμπίπτουν με την παρουσία του ίδιου στις αντίστοιχες δομές. Ο ιδρυτής της ΜΚΟ αναμένεται να παρουσιάσει τα στοιχεία κινήσεων, το ποιος μπαίνει και βγαίνει δηλαδή στις δομές.

Επιπλέον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, ανέφερε ότι ο πατήρ Αντώνιος θα έχει σαν υπερασπιστική του γραμμή τη δολοφονία χαρακτήρα, καθώς αυτό που επιδιώκει είναι να καταπέσουν οι κατηγορίες για ασέλγεια. Αυτό όμως, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, είναι αρκετά δύσκολο, καθώς υπάρχουν πολύ ισχυρές και σοβαρές μαρτυρίες, ενώ τα παιδιά που προχώρησαν στις καταγγελίες έχουν τη στήριξη και άλλων προσώπων. «Ο πατήρ Αντώνιος ή θα παρουσιαστεί με το ράσο ελεύθερο ή με χειροπέδες στα χέρια», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, επισημαίνοντας ότι η μη παρουσία του όλο αυτό το διάστημα εντάσσεται στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής που ακολουθεί.