Μενού
dikastirio - dikaiosini
Δικαστήριο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του μυστήριου θανάτου του 25χρονου μπάτλερ, ο οποίος εργαζόταν σε βίλα εύπορης οικογένειας της Θεσσαλονίκης, στο Πανόραμα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τη δολοφονία του μπάτλερ το 2013. Ο 36χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον φόνο του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα τον Φεβρουάριο του 2013. Το πτώμα του είχε βρεθεί στην πισίνα της βίλας του Πανοράματος όπου εργαζόταν τόσο ο 25χρονος, όσο και η μητέρα του.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την επανάληψη της δίκης στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς έκανε δεκτό το αίτημα της μητέρας του θύματος με το σκεπτικό ότι η αθωωτική απόφαση δεν έχει ειδική αιτιολογία. Πλέον, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για το αν θα γίνει δεκτή η αναίρεση σε μια υπόθεση που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 25χρονος οικιακός βοηθός βρέθηκε νεκρός στην πισίνα της βίλας της οικογένειας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου του 2013. Η σορός του εντοπίστηκε από τον κορμό και πάνω βυθισμένη στο νερό, ενώ το θύμα φορούσε τα ρούχα του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό.

Η μητέρα του οικιακού βοηθού, που επίσης εργαζόταν για την οικογένεια έλειπε στην Αθήνα και μάταια αναζητούσε τον γιο της στο τηλέφωνο. Τα μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου όπως και το υπόλοιπο προσωπικό απουσίαζαν από τη βίλα. Ο 36χρονος κατηγορούμενος, που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, φέρεται να είχε άδεια διανυκτέρευσης και να επέστρεψε στο σπίτι το Σάββατο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι ο τελευταίος που φέρεται να είχε επικοινωνία με το θύμα. Το απόγευμα εκείνης της μέρας παρήγγειλε πίτσα και στη συνέχεια φέρεται να πήγε σε ίντερνετ καφέ για πόκερ, όπου κάμερες του καταστήματος καταγράφουν την είσοδο και έξοδό του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, νωρίς το πρωί της Κυριακής επέστρεψε στο στρατόπεδο.