Μενού
paidiki-kakopoiisi
Παιδική κακοποίηση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αρνείται τα πάντα ο πατέρας του 4χρονου που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από κοινού με τη μητέρα του και γιαγιά του παιδιού. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, όλα ξεκίνησαν όταν το αντρόγυνο πήρε κοινή συναινέσει διαζύγιο και αποφασίστηκε η συνεπιμέλεια για το 4χρονο αγοράκι που είχαν αποκτήσει. Ο πατέρας πήρε το παιδί για πρώτη φορά το καλοκαίρι και όπως λέει η μητέρα, γύρισε εντελώς διαφορετικό. Η μητέρα επισκέφτηκε με το παιδί παιδοψυχολόγους και εν τέλει διαπιστώθηκε πως το αγοράκι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του που είναι γιος ιερέα αλλά και από τη γιαγιά του, την πρεσβυτέρα! Σύμφωνα με το MEGA, εις βάρος του πατέρα και της γιαγιάς έχει ασκηθεί δίωξη από αρμόδιες Αρχές της Βόρειας Ελλάδας και αναμένεται να συλληφθούν

Μέσω του δικηγόρου του ο πατέρας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είναι ψευδής και πως η μητέρα έκανε την καταγγελία για να πάρει την επιμέλεια του παιδιού. «Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι απολύτως ψευδείς. Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, πατέρα του τέκνου, ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και από τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάστηκε η έγγαμη συμβίωση, έχουν δε εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που το αποδεικνύουν» είπε ο δικηγόρος στο MEGA. 

«Αποκορύφωση της δόλιας αυτής συμπεριφοράς της μητέρας αποτέλεσε η καταγγελία για βιασμό του παιδιού από τον πατέρα, η οποία είναι απολύτως ψευδής, όπως προέκυψε από την έκθεση του αρμόδιου ιατροδικαστή, που διενεργήθηκε αμέσως μόλις υποβλήθηκε η καταγγελία καθώς και από άλλα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και που προέρχονται από την έρευνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Η μητέρα τελεί σε γνώση του ψεύδους της καταγγελίας της», συμπλήρωσε. 

Η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2022 με μεγάλη δυσκολία, σύμφωνα με το MEGA και τα ευρήματα είναι τα εξής:  

  • Θλαστική εκχύμωση του αριστερού αντιβραχίου 
  • Εκδορά στο δεξί γόνατο 
  • Μελανιά στο αριστερό γόνατο
  • Εξέταση στα γεννητικά όργανα: Χωρίς παρουσία κακώσεων

«Το παιδί βρίσκεται σε σύγχυση και επιδεικνύει σεξουαλικές συμπεριφορές»

«Ο 4χρονος συχνά βρίσκεται σε ένταση πεισματική και στοχευμένη άρνηση να μιλήσει, ενώ παρουσιάζει άγχος και φόβο ότι η συζήτηση αφορά στον πατέρα του και τα “παιχνίδια” που παίζουν όταν είναι μαζί. Το παιδί βρίσκεται σε σύγχυση και επιδεικνύει σεξουαλικές συμπεριφορές, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση προκειμένου να οροθετηθούν και να μην δημιουργήσουν προβλήματα στις κοινωνικές του επαφές ή π.χ. στο σχολικό του περιβάλλον» αναφέρει στην έκθεσή της η ψυχολόγος

«Το παιδί έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάμερες που υπήρχαν στον χώρο και συχνά εστίαζε το βλέμμα του εκεί. Μάλιστα, φάνηκε να τις αποφεύγει με κάθε τρόπο και ρώτησε αρκετές φορές γιατί υπάρχουν κάμερες. Κάποια στιγμή, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τις κουρτίνες, ώστε να μη φαίνεται κατά τη συζήτηση και έδειξε τέτοιο εκνευρισμό που ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η συνεδρία. Ο 4χρονος ανέφερε ότι ο μπαμπάς του είχε κάμερα και τον έβλεπε στην τηλεόραση. Αναρωτηθήκαμε αν αυτός ήταν ο λόγος που δυσκολευόταν να συνεργαστεί μαζί μας και διαπιστώσαμε ότι μόλις απομακρύναμε τις κάμερες, το παιδί ήταν πιο ήρεμο» σημειώνει.