Μενού
pispirigkoy
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Από την πρώτη μέρα της σύλληψής της η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δίκη της για τη δολοφονία του παιδιού έχει ξεκινήσει με την ίδια να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως το κατηγορητήριο θα... καταρρεύσει στη δικαστική αίθουσα καθώς η δόση της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα ήταν θεραπευτική. Τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης για την αθωότητά της έχουν κληθεί να στηρίξουν επιστήμονες, τη στιγμή που ο ποινικολόγος έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο με απώτερο στόχο την εκκίνηση της διαδικασίας. 

Σύμφωνα με τον ALPHA, μεταξύ των ειδικών που θα καταθέσουν υπέρ της αθωότητας της μητέρας είναι η χαρακτηρισμένη από τον Αλέξη Κούγια «πυρηνικό όπλο», ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, ο τοξικολόγος Αριστείδης Τσατσάκης που έχει ζητήσει να ελέγξει εκ νέου τα δείγματα της Τζωρτζίνας αφού είχε αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του εργαστηρίου Ράικου. Επίσης έχουν προταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης, εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα, οι φυσικοθεραπευτές Φώτης Δούβρης και Σπύρος Τσιρώνης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μάρτυρες κατηγορίας 

Στον αντίποδα, ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες κατηγορίας είναι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στην 9χρονη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως κατέληξε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Πρόσφατα είχε απαντήσει και στην Ουρανία Δημακοπούλου για τον ισχυρισμό πως τα 6,5mg κεταμίνης είναι θεραπευτική δόση: «άμα το ξέρει η κυρία Δημακοπούλου... Εγώ το έδωσα θανατηφόρα, τώρα τι να σας πω από εκεί και πέρα» και τόνισε πως με τη βιβλιογραφία που έχει στη διάθεσή του είναι η συγκεκριμένη δόση είναι θανατηφόρα. 

Επίσης στη δίκη θα καταθέσει ο προϊστάμενος του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ανίχνευσε την κεταμίνη στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας. Ο Νίκος Ράικος αναμένεται να εξηγήσει πως επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα. Επίσης ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες κατηγορίας είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης. Επίσης τη δική του μαρτυρία θα δώσει στο δικαστήριο ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος, που είχε επαναφέρει την Τζωρτζίνα μετά την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο, κάνοντας ΚΑΡΠΑ 55 λεπτά. Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας είναι και ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος παίδων του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης. Επίσης σημαντική θεωρείται και η μαρτυρία του παιδίατρου - εντατικολόγου που κλήθηκε να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Τζωρτζίνα. Αξιο αναφοράς είναι πως στον κατάλογο μαρτύρων προς υποστήριξη της κατηγορίας συμπεριλαμβάνονται ακόμα 46 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είναι γιατροί και νοσηλευτές. 

Τα αιτήματα Κούγια

Στο μεταξύ ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε στο δικαστήριο μία σειρά από αιτήματα και μίλησε για ιατροδικαστές που έκαναν λάθη και ξεχρέωναν λογαριασμούς σε τρίτους και ζήτησε νέα τοξικολογική εξέταση στην Τζωρτζίνα. Ο κ. Κούγιας θα υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται άδικα καθώς την ευθύνη έχουν οι γιατροί και θα ζητήσει: 

 1. Να καταθέσουν όσοι έκαναν εξέταση στα σπλάχνα του παιδιού
 2. Να γίνει νέα τοξικολογική εξέταση στην Τζωρτζίνα   
 3. Να καταθέσει ξανά η ιατροδικαστής Λευκίδου
 4. Να κληθεί ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου
 5. Να διαβιβαστούν οι φωτογραφίες από τη νεκροψία της Τζωρτζίνας
 6. Να αναζητηθεί η υπεύθυνη που έλεγξε τον σάκο αναζωογόνησης μετά την ανάνηψη της Τζωρτζίνας 
 7. Να κατατεθεί ο αριθμός με τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα
 8. Να κατατεθούν οι ποσότητες των φαρμάκων που είχαν τα νοσοκομεία
 9. Η εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη από τον Αλέξη Κούγια

Η επόμενη δικάσιμος έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου όπου ο Μάνος Δασκαλάκης θα δεχτεί ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια. Υπενθυμίζεται πως μετά την κατάθεση του πατέρα των τριών κοριτσιών, ο ποινικολόγος είχε πει πως στις 7 του μήνα «λυπάμαι που θα το πω, κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος»