Μενού
papaggelopoulos
Απολογία Παπαγγελόπουλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο και υποστήριξε πως οδηγήθηκε σε δίκη εξαιτίας «παράνομων αντισυνταγματικών και παρακρατικών μεθοδέσευων», ενώ κατήγγειλε πως είναι «θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχε πρωτοσέλιδο τον Σεπτέμβριο του 2019: "Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη", "ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο"». 

«Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;» είπε ενώπιον του δικαστηρίου. 

  • Πρόεδρος: Παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, οι κασέτες ήταν πλαστές;
  • Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ήταν πραγματικά η συνομιλία μου με τον Παππά, όμως αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωότητά μου. Oλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες. Μιλάμε για παρακράτος από το 2019».

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο η δίκη του είναι πολιτική και πληρώνει το τίμημα είναι πως ο ίδιος βρισκόταν πάντα απέναντι από σκάνδαλα. «Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα; Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας». 

Novartis: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της έδρας σχετικά με την δήλωση που είχε κάνει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε πως: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους είναι η υπόθεση της Novartis. Το μόνο που το ξεπερνάει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου 2023, με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ολγας Σμυρλή, επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων.