Μενού
Drummer
Γιώργος Γιαννόπουλος: | Pixabay, Glomex
  • Α-
  • Α+

Για ασελγείς πράξεις καταδικάστηκε ο πρώην ντράμερ, Γιώργος Γιαννόπουλος, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για ασέλγεια ανήλικου κοριτσιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή, όπου και κρατείται προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών χωρίς αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκαν και δύο ελαφρυντικά.

Τη σχετική απόφαση της καταδίκης έλαβε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τον οποίο και έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο (4-3) για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Σε ό,τι αφορά στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στον 70χρονο - σήμερα - Γιαννόπουλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του είχε αρνηθεί το αδίκημα που του αποδίδεται, είναι αυτά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης. Σε ό,τι αφορά επί της απόφασης για ενοχή, οι τρεις ένορκοι που καταψήφισαν της απόφασης, υποστήριξαν ότι έπρεπε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Νωρίτερα πάντως ο εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή του προς το δικαστήριο είχε ζητήσει να μη χορηγηθεί κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, σε πρώτο βαθμό, ο 70χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών με το δικαστήριο όμως να του χορηγεί τότε αναστολή μέχρι την έφεση.