Μενού
moro
Βρέφος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα κοριτσάκι μόλις 5,5 μηνών από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο του Ρίου. Το άτυχο κοριτσάκι νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου με κορονοϊό και εγκεφαλική αιμορραγία. Το μωρό υπέκυψε το πρωί της Κυριακής (5/2) στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, όπου νοσηλευόταν παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Το αγγελούδι είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν από λίγες μέρες και η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα. Το άτυχο κοριτσάκι παρουσίασε και εγκεφαλική αιμορραγία, με τους γιατρούς να ενημερώνουν από την πρώτη στιγμή, για τις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν.

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του μικρού κοριτσιού που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, σώζοντας έτσι άλλες ζωές. Η άδεια δόθηκε και από το πρωί σήμερα, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αφαίρεσης οργάνων.

Έτσι, έγιναν τα απαραίτητα τεστ και όπως σημείωσε μιλώντας στο pelop.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια από τα όργανα του μικρού κοριτσιού θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να βρουν άτομα που τα έχουν ανάγκη, ενώ σύμφωνα με το tempo24, το ήπαρ του κοριτσιού προορίζεται για την Ουγγαρία και οι νεφροί του για την Ολλανδία.