Μενού
leros
Ναυάγιο στη Λέρο
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 3 άτομα αναζητούν ακόμη οι Αρχές στη Λέρο από το ναυάγιο με τους μετανάστες. Οπως ενημέρωσε επίσημα το Λιμενικό, κατά δήλωση των ανθρώπων που εντοπίστηκαν, αγνοούνται ακόμη 3 άτομα, για τα οποία γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση: «Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγεται από χθες στη θαλάσσια περιοχή “Παντέλι” ν. Λέρου, γνωρίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται σε 42 άτομα (15 άνδρες, 17 γυναίκες και 10 ανήλικοι), ενώ έχει ανασυρθεί μία (01) σορός γυναίκας. Εν συνεχεία, από τους 42 διασωθέντες, οκτώ άτομα (7 ανήλικοι και 1 ενήλικας) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου, όπου κατέληξαν τέσσερις ανήλικοι (3 αγόρια και 1 κορίτσι). Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό αγνοουμένων, καθώς κατά δήλωση των διασωθέντων αγνοούνται τρία ακόμη άτομα».

Τέσσερα παιδάκια νεκρά

Το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως άλλο ένα παιδάκι (εκ των 4 που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου) εξέπνευσε, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό του ναυαγίου σε 5 νεκρούς. Ολα έγιναν το πρωί της Κυριακής όταν μία λέμβος με μετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέρου και δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν να κολυμπούν για να φτάσουν στη στεριά.

Στην αρχή ανασύρθηκε νεκρή μία γυναίκα, περίπου 20 ετών, ενώ στη συνέχεια εξέπνευσαν τέσσερα από τα επτά παιδιά που εντοπίστηκαν στη θάλασσα. Το ένα από τα παιδάκια είχε εντοπιστεί αρχικά χωρίς τις αισθήσεις του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσουν. 

Αρχικά και για κάποιες ώρες έδειχναν να τα καταφέρνουν, ωστόσο, τελικά το παιδάκι έχασε τη μάχη και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.  Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας.