Μενού
stratos
Στρατός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μια καταγγελία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας εγείρει ερωτήματα για το πώς αντιλαμβάνεται και τι θεωρεί ο Ελληνικός Στρατός νοητική αναπηρία. Ο Ελληνικός Στρατός, σύμφωνα με τη Ιωάννα Δούκα, δεν δέχεται άτομα με δυσλεξία, καθώς τα θεωρεί νοητικά ανάπηρα. Η κυρία Δούκα κατήγγειλε στο MEGA πως η κόρη της δεν έχει ελπίδα να μπει στις στρατιωτικές σχολές, επειδή είναι δυσλεκτική κι αυτό θεωρείται ως νοητική αναπηρία σύμφωνα με τον ΕΣ.

«Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού το παιδί αξιολογήθηκε με δυσορθογραφία. Βάσει νόμου ήταν πάντα προφορικά εξεταζόμενη. Αυτή η ιδιαιτερότητά της δεν μπήκε ποτέ εμπόδιο στο να είναι άριστη στο σχολείο και κοινωνική», δήλωσε.

«Το παιδί κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια στο διάβασμα από άλλα παιδιά για να κατακτήσει τη γνώση. Έμαθε να έχει πειθαρχία και στοχοπροσήλωση στη ζωή της. Έδωσε Πανελλήνιες και τα πήγε πολύ καλά, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο της, την Ιατρική. Έτσι, αποφάσισε να ξαναδώσει φέτος να κατακτήσεις το όνειρό της, κι ας επιμέναμε οι υπόλοιποι στην οικογένεια να μην το ξανακάνει. Οι βάσεις των σχολών ΣΣΑΣ είχαν πέσει σε σχέση με τις πολιτικές Ιατρικές και προσπαθούσε να τις συμπεριλάβει στις σχολές που θα δήλωνε» είπε η κυρία Δούκα.

Η κόρη της, εκτός από το σκληρό διάβασμα ξεκίνησε και προπονήσεις, ώστε να ανταποκριθεί στις αθλητικές επιδόσεις στις οποίες καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι των σχολών ΣΣΑΣ.

«Πριν από 10 ημέρες αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η συμμετοχή των παιδιών που θα δώσουν για στρατιωτικές σχολές. Την επόμενη ημέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και ο Λυκειάρχης μου είπε ότι το παιδί είναι προφορικό και δεν της επιτρέπεται να μπει στον Στρατό. Εξεπλάγην! Με παρότρυνε να καλέσω τα γραφεία ενημέρωσης κοινού του ΕΣ» είπε η καταγγέλλουσα.

Η κυρία Δούκα κάλεσε στα γραφεία ενημέρωσης κοινού του ΕΣ, όπου και την ενημέρωσαν πως ο ΕΣ θεωρεί τη δυσλεξία νοητική αναπηρία, επομένως η κόρη της δεν θα γινόταν δεκτή στις στρατιωτικές σχολές.

«Ο Στρατός θεωρεί τη δυσλεξία νοητική αναπηρία. Μου είπαν ότι μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις και να ετοιμάσει τον φάκελο της. Θα πρέπει να συμπληρώσει ένα κουτάκι ότι εξετάζεται προφορικά, αλλά στα ψυχομετρικά τεστ θα την έκοβαν», δήλωσε.

«Παρόλο που θα έπρεπε να με πληγώνει αυτός ο χαρακτηρισμός που έδωσαν στο παιδί μου, εγώ γελάω, γιατί ξέρω πόσο έξυπνο, ευφυές και δυνατό παιδί είναι. Αφού είναι... ανάπηρο, γιατί μπορεί να δώσει εξετάσεις για τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα;», αναρωτήθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA