Μενού
seismos-toyrkia
Σεισμός στην Τουρκία | AP
  • Α-
  • Α+

Πλοίο με 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει κουβέρτες, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας το πρωί της Παρασκευής (17/2). Προορισμός του πλοίου, λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Εκεί θα γίνει μεταφόρτωση σε άλλο πλοίο και το υλικό θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Παρόντες στην φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιμάνι της Πάτρας οι: Ανδρέας Κατσανιώτης, συντονιστής της αποστολής βοήθειας εκ μέρους της κυβέρνησης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Παναγιώτης Τσώνης, διευθύνων σύμβουλος ΟΛΠΑ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές βοήθειας στην Τουρκία για τους πληγέντες. Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Και με το δεύτερο αυτό «πακέτο» ανθρωπιστικής βοήθειας η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς. Σημειώνεται πως η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας, ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, κι άλλους, όπως ενημέρωσε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.