Μενού
agia-barbara
Πυροβολισμοί στην Αγία Βαρβάρα | Eurokinissi, action24
  • Α-
  • Α+

Τους δύο συνεργούς, τον οδηγό της μηχανής και τον συνεπιβάτη που το πρωί της Δευτέρας, έβγαλε το καλάσνικοφ και πυροβόλησε πάνω από 20 φορές κατά συγκεκριμένων σπιτιών, στην Αγία Βαρβάρα, έχει «συλλάβει» κάμερα ασφαλείας από την περιοχή. Τα δύο άτομα φαίνοντα να είναι πάνω στη μηχανή και να διασχίζουν την οδό Σωκράτους εκεί που «γάζωσαν» τα σπίτια δίχως ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με τους άνδρες της ΕΛΑΣ τέτοια «χτυπήματα» είναι συνήθως προειδοποιητικά μηνύματα και γι αυτό το λόγο άλλωστε οδηγούνται στο ενδεχόμενο να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για διαφορές που υπάρχουν με κάποιους από τους κατοίκους των σπιτιών-στόχων, που διαμένουν κατά κύριο λόγο Ρομά. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο σημείο αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καθώς τόσο το οπλισμένος «πιστολέρο» με το καλάσνικοφ, όσο και ο συνεργός του έχουν διαφύγει και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θέλουν να εντοπίσουν το δρομολόγιο της μοτοσικλέτας, ώστε στη συνέχεια να φτάσουν τα ίχνη των δραστών.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, τα παράθυρα που χτύπησαν οι σφαίρες είναι διαμερισμάτων στα οποία ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά και μάλιστα εκείνη την ώρα είχαν ξυπνήσει για να πάνε στο σχολείο. Βάσει, μάλιστα, μαρτυρίας, από το σημείο περισυνελλέγησαν 25 κάλυκες.