Μενού
mpampis-anagnostopoulos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ξέσπασε κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς, Ντέιβιντ, καθώς ο γυναικοκτόνος των Γλυκών Νερών προσπαθεί να μειώσει την ποινή των ισοβίων. Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο κ. Κράουτς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους [...] κατατάσσονται παράλληλα με τους παιδεραστές».

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Ντέιβιντ Κράουτς έχει ως εξής: «Είναι απολύτως απεχθές ο δολοφόνο της κόρης μου να προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της "καλής του συμπεριφοράς". Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας είναι ένα αηδιαστικό έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα σκληρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι πιο χαμηλοί από τους χαμηλούς, κατατάσσονται παράλληλα με τους παιδεραστές. Νομίζω ότι θα είναι μία θλιβερή ημέρα για τις γυναίκες, όταν ο δολοφόνος μίας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της, θα εκτίσει κάτι λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του. Ο άνδρας αυτός είναι κάτω από την περιφρόνηση».

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου. Η Κατερίνα Μαυροειδή, νέα δικηγόρος του καταδικασμένου πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 11,5 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική και θανάτωση του ζώου συντροφιάς της οικογένειας, ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Ωστόσο το δικαστήριο ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε για τις 28 Μαρτίου αφού πρώτα κληρώθηκαν οι ένορκοι στην υπόθεση, τρεις γυναίκες και ένας άντρας, ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές. Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυραράκη.