Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς φέρεται να εξετάζουν αν στην ευρύτερη περιοχή δρούσε κύκλωμα παιδεραστίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες το 12χρονο κοριτσάκι να δώσει και άλλη κατάθεση στις Αρχές, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Μίχος φαίνεται πως είναι έτοιμος να δώσει και άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες δεν αποκάλυψε στην πρώτη του ομολογία. Την ίδια ώρα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν «φύλλο και φτερό» συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα σε εφαρμογές γνωριμιών, ακόμη και στοιχεία σε κινητά και λάπτοπ, τα οποία (σ.σ. στοιχεία) κάποιοι προσπάθησαν να διαγράψουν, καθώς κάνουν υποθέσεις ότι στην περιοχή δρούσε κύκλωμα και υπήρχαν και άλλα θύματα

«Από τη στιγμή, που έχουμε κατηγορούμενους 60 και 65 χρονών, προφανώς αυτή τη διαστροφή δεν την ξεκίνησαν σε αυτήν την ηλικία. Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν υποστεί ανάλογα εγκλήματα από τους συγκεκριμένους. Πράγματι, μιλάμε για ένα κύκλωμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις έρευνες ο εγκέφαλος αυτού του κυκλώματος είναι ο Ηλίας Μίχος», ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας. Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε, παράλληλα, ότι το κοριτσάκι αναμένεται να κληθεί να δώσει άλλη μία κατάθεση για να αναγνωρίσει και άλλα πρόσωπα, για τα οποία και εκτιμά ότι θα υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Πώς δρούσε ο Μίχος

Ενα νέο στοιχείο, που επιβεβαιώνει την παραπάνω κατάθεση, είναι και το αφήγημα, που χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Μίχος περί καταγωγής και ανύπαρκτης οικογενειακής μέριμνας, ώστε να καθησυχάζει επίδοξους βιαστές. «Η κοπέλα είναι από την Αλβανία, είναι ορφανή, γονείς δεν υπάρχουν. Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της, είναι 16 ετών, θέλω να τη βοηθήσω με το μέλλον της, για να ορθοποδήσει», σημείωνε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Μίχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News». Αξιο αναφοράς είναι ότι ο Ηλίας Μίχος θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις». Μάλιστα, στις 6 Μαρτίου, όποτε και είναι προγραμματισμένη η συμπληρωματική του απολογία, θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (28/2) θα περάσουν από το κατώφλι της ανακρίτριας δύο ακόμη γείτονες του Ηλία Μίχου, ο πρώην διαιτητής και ο 40χρονος ιδιοκτήτης μεταφορικής, τους οποίους και αναγνώρισε η 12χρονη στη νέα της κατάθεση.