Μενού
rodos-anemoi
Θυελλώδεις άνεμοι στη Ρόδο | Glomex
  • Α-
  • Α+

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Ρόδο κυρίως εξαιτίας των ανέμων που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στους κατοίκους της Ρόδου έχει κάνει έκκληση η Πολιτική Προστασία να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στον παραλιακό δρόμο προς Αφάντου καθώς η κακοκαιρία έχει κόψει τον δρόμο στα δύο. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο της λεωφόρου Λίνδου. Στο λιμάνι παραμένει δεμένο το πλοίο της γραμμής Blue Star 2 το οποίο αναμένει να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα το πρωί έγινε απόπειρα να πραγματοποιηθεί η πτήση από Ρόδο προς Αθήνα χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έσπασαν από την κακοκαιρία, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου χρειαστεί.