Μενού
sepolia
Υπόθεση 12χρονης στα Σεπόλια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια έρχονται στο φως. Η τελευταία κατάθεση της ανήλικης ήταν αυτή που ξετύλιξε εκ νέου το κουβάρι των εξελίξεων, καθώς σε αυτή έδωσε νέα στοιχεία για τον τρόπο δράστης του Ηλία Μίχου, οδηγώντας τον σε συμπληρωματική απολογία, ενώ αναγνώρισε 11 ακόμη άνδρες. Ανάμεσά τους, κι ένας οδοντοτεχνίτης, γνωστός πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου.

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να απολογηθεί ο οδοντοτεχνίτης - πρώην διαιτητής - Φίλιππος Ντόβας, που σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης βρισκόταν στο ιατρείο του έπειτα από υπόδειξη του Ηλία Μίχου. Ωστόσο, τη δική του εκδοχή για όσα κατηγορείται επιχείρησε να δώσει στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Open» ο πρώην διαιτητής, πριν ακόμη την ακούσει η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της 12χρονης. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και πιθανολόγησε ότι η καταγγελία έρχεται από… πολιτικούς του αντιπάλους. «Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως γνωρίζει την οικογένεια της 12χρονης μια εικοσαετία.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την ανήλικη, ενώ επικοινώνησε και με γιαγιά της για να διαμαρτυρηθεί.«Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στο λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα».

Σημειώνεται πως το ανήλικο θύμα είναι πολύ πιθανό να κληθεί να δώσει κι άλλη κατάθεση, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της μητέρας της, Απόστολου Λύτρα.«Θεωρώ ότι η 12χρονη θα κληθεί εκ νέου να αναγνωρίσει κάποια πρόσωπα και νομίζω ότι θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα αργήσει να κλείσει, είμαστε στο μέσο της συγκεκριμένης ανάκρισης» είπε ο κ. Λύτρας μιλώντας στο Star.

Το «αφήγημα» του Μίχου

Ο βασικός κατηγορούμενος – «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Ηλίας Μίχος φέρεται πως χρησιμοποιούσε ένα ολόκληρο αφήγημα ώστε να καθησυχάζει τους επίδοξους βιαστές της ανήλικης. «Η κοπέλα είναι από την Αλβανία, είναι ορφανή, γονείς δεν υπάρχουν. Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της, είναι 16 ετών, θέλω να τη βοηθήσω με το μέλλον της, για να ορθοποδήσει», φέρεται να έλεγε ο Μίχος ενώ πολλοί από τους προφυλακισμένους ισχυρίστηκαν ότι έδιναν χαρτζιλίκι στην 12χρονη γνωρίζονται την άσχημη οικονομική της κατάσταση. Ο ίδιος αναμένεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες κατά τη συμπληρωματική απολογία του στις 6 Μαρτίου, αφού, σε πρώτη φάση, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής, έχει υπάρξει φειδωλός στις δηλώσεις του.