Μενού
esiea
ΕΣΗΕΑ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Είχε ακόμη να δώσει πολλά, το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο», με αυτόν τον τρόπο «αποχαιρετά» η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή χθες το βράδυ, σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από άνιση «μάχη» με τον καρκίνο. Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, ενώ συλλυπείται την οικογένεια του δημοσοιγράφου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1989 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΑ4, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλά ΜΜΕ όπως στις εφημερίδες "Δημοκρατικός Λόγος", "Επενδυτής", "Αναγνώστης", "Κέρδος", "Αξία", στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash 961" και στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΤ2. Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου ήταν ένας καταξιωμένος συνάδελφος, με βαθιά γνώση του οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ και με μεγάλη εμπειρία, με αποτέλεσμα σύντομα να ανελιχθεί σε επιτελικές θέσεις των Μέσων Ενημέρωσης, από όπου υπηρέτησε μαχητικά τη δημοσιογραφία. Διετέλεσε Διευθυντής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας "Capital.gr" και της εφημερίδας "Κεφάλαιο" ενώ από το 2020 ήταν Διευθυντής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας "Insider.gr" του ομίλου Liquid Media» τονίζει η Ένωση.

«Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης των συνεργατών του, δημοσιογράφων και εκδοτών, αλλά και της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου είχε ακόμη να δώσει πολλά και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο» προσθέτει.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του «ιδιαιτέρως την πολυαγαπημένη κόρη του Χρυσάνθη και τον αδελφό του, επίσης συνάδελφο Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον αποχαιρετά στο τελευταίο ταξίδι». Η κηδεία του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου θα γίνει την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, στις 13.30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου».