Μενού
treno - grammes
Γραμμές τρένου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο «φως» έρχονται ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν διαχρονικά στον ελληνικό σιδηρόδρομο, συνθήκες που οδήγησαν και στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους. Μία νέα καταγγελία, μάλιστα, αποκαλύπτει και τις σχέσεις που είχαν ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ με την εταιρεία διαχείρισης των συρμών, την Hellenic Train. Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τόσο ο Οργανισμός, όσο και η ΕΡΓΟΣΕ έβαζαν εμπόδια στην Hellenic Train.

Τα «εμπόδια» αυτά στην κοινοπραξία ήταν αρκετά επιβαρυντικά και για το ελληνικό δημόσιο, το οποίο και είχε αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο στην Hellenic Train, που άγγιζε τα 564.347,56 ευρώ. Το πρόστιμο οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Αταίριαστοι» στο γεγονός ότι τόσο η ΕΡΓΟΣΕ, όσο και ο ΟΣΕ καθυστερούσαν την κοινοπραξία από το να λειτουργήσει. Βασικό ερώτημα, που εγείρεται στη νέα αυτή καταγγελία, είναι σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εκπομπής το «ποιος υπέγραψε να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο 564.347,56 ευρώ;

Σχολιάζοντας την καταγγελία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος ήταν στο πάνελ της εκπομπής είπε πως «γι’ αυτό χρεώθηκε σε οικονομικό εισαγγελέα η διερεύνηση της καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου».

Εφοδος της ΡΑΣ στον ΟΣΕ

Εφοδο στα γραφεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων το μεσημέρι της Τρίτης (7/3). Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός του «Open» η Αρχή ψάχνει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ηχογραφημένες συνομιλίες και φέρεται να έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις με αφορμή τη μετωπική σύγκρουση του επιβατικού τρένου με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, όπου και 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η έφοδος γίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τη σύνταξη πορίσματος για το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο και θα στείλουν τόσο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσο και στον Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ. Το πόρισμα αναμένεται να σταλεί και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων, προκειμένου να εξεταστεί αν θα ανακληθεί και το πιστοποιητικό ασφαλείας της Hellenic Train.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA