Μενού
sxoleio
Σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καθηγητής στην Κατερίνη δέχθηκε επίθεση από γονείς και συγγενείς μαθητή του, οι οποίοι στη συνέχεια κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού. Το περιστατικό συνέβη πριν από 15 ημέρες, στο γυμνάσιο Περίστασης, όπου οι συγγενείς μαθητή προπηλάκισαν καθηγητή Πληροφορικής, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ThessToday. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος μαθητής καβγάδισε με συμμαθητή του μέσα στην τάξη και πιάστηκαν στα χέρια. Ο καθηγητής έσπευσε να χωρίσει τα δύο παιδιά. Όμως, την ώρα που κρατούσε τον γιο των ανθρώπων που στη συνέχεια του επιτέθηκαν, ο άλλος μαθητής βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει το παιδί στο πρόσωπο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.  

Αργότερα, οι γονείς και συγγενείς του μαθητή που δέχθηκε το χτύπημα πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και χειροδίκησαν. Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Όσο για τους γονείς, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του καθηγητή, καταλογίζοντάς του ευθύνες για αυτό που συνέβη στο παιδί τους.  

«Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε, για να δούμε γιατί οι έφηβοι μαθητές έχουν αντιπαραθέσεις και οι γονείς, αντί να βρουν λύσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διάλογο, επιλέγουν να οξύνουν τα πράγματα και να ασκήσουν βία πάνω σε εκπαιδευτικούς. Δεν είχαμε περιστατικά βίας στην Πιερία και ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια», δήλωσε στο ThessToday ο Μιχάλης Δελής, από την ΕΛΜΕ Πιερίας. 

Η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο είναι ήρεμη μετά το περιστατικό και ο καθηγητής συνεχίζει τη δουλειά του, σημείωσε. «Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων στα νέα παιδιά. Μετά από τον εγκλεισμό δύο χρόνων, οι μαθητές μένοντας μακριά από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Κατανοούμε τα φαινόμενα και τα βάζουμε στη σωστή διάσταση. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω», συμπλήρωσε ο κ. Δελής.