Με ομόφωνη απόφασή του το Πειθαρχικό Τμήμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προχωρά στην οριστική διαγραφή από τον σύλλογο στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Αφορμή για την απόφαση είναι ο -κατ’ επανάληψη- ναζιστικός χαιρετισμός του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ως συνήγορος του Γιάννη λαγού, το περασμένο Φθινόπωρο. Μάλιστα η απόφαση δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.
Ο κ. Πλεύρης είχε κληθεί για εξηγήσεις έπειτα από τις πράξεις του ενώ μετά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, στην συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε χαιρετήσει για άλλη μία φορά ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάνοντας μάλιστα λόγο απευθυνόμενος στους δικαστές για «αυνάνες της αριστεράς» και λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.
Είχε χαιρετίσει ναζιστικά μία φορά ενώ το δικαστήριο αποχωρούσε, μία μπροστά στην μητέρα του Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια κατάθεσής της καθώς και άλλη μία ενώ ανέλυε στο δικαστήριο πως είναι «Έλλην εθνικιστής» οπαδός της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά λέγοντας πως «χαιρετάμε έτσι. Δεν είμαστε Ναζί».
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.